Κοσμος

Ουκρανία - Διάγγελμα Ζελένσκι: «Θα παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε»

«Οι Ουκρανοί δεν θα παραδοθούν ποτέ» λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω social media.

Νέο διάγγελμα απηύθυνε στον λαό της Ουκρανίας ο πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μέσω social media, θέλοντας να εμψυχώσει τους πολίτες, την ώρα που η Ρωσία έχει δώσει εντολή στα στρατεύματα για επίθεση από κάθε κατεύθυνση. 

«Ο κόσμος βλέπει. Οι Ουκρανοί είναι δυνατοί, είναι γενναίοι, είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ. Θα παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας μας. Τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια. δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα από εμάς». 

«Οι διπλωμάτες μας δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο για να εμπνεύσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μια ισχυρή και δίκαιη απόφαση να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο. Έχουμε επίσης αυτή τη νίκη», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για απώλειες δισεκατομμυρίων για τη Ρωσία -ένα χειροπιαστό τίμημα γι' αυτή την αχρεία εισβολή στη χώρα μας... Η Ουκρανία κέρδισε την προσοχή ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου. Και το πρακτικό αποτέλεσμα; Ιδού - το SWIFT... Η αποσύνδεση από τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό».

Ο Ζελένσκι καλωσόρισε προτάσεις από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία και χαρακτήρισε τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, κλειδί για να συμφωνηθεί περισσότερη διεθνή στήριξη προς την Ουκρανία.

«Θα αγωνιστούμε για όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε τη χώρα», δηλώνει ο Ζελένσκι σ' αυτό το σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και προσθέτει ότι η χώρα του αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή έλλειψη πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε και πάλι έκκληση στους Ουκρανούς να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή. 

 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το ευχαριστώ στην Εσθονία

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ευχαρίστησε την Εσθονία για τις μεγάλες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο, κατά της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για τις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της Εσθονίας». Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε ακόμα τον πρόεδρο της χώρας, Άλαν Κάρις και τους Εσθονούς για «την αλληλεγγύη τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Διαβάστε τις εξελίξεις: Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διακοπή οι μάχες στο Κίεβο - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ