Κοσμος

Ο Όρμπαν είπε ότι στηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Παρά τη στενή σχέση με τον Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία – Ουγγαρία: Συνάντηση Πούτιν και Όρμπαν στη Μόσχα
Συνάντηση Πούτιν και Όρμπαν στη Μόσχα © EPA Pool

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι θα υποστηρίξει όλες τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και δεν θα μπλοκάρει καμία.

Μιλώντας στα σύνορα Ουκρανίας-Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος θεωρείται ο στενότερος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι υποστηρίζει τις κυρώσεις.

«Η Ουγγαρία κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει όλες τις κυρώσεις, επομένως δεν θα μπλοκάρουμε τίποτα, από αυτά που μπορεί να συμφωνήσουν οι πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε στους δημοσιογράφους στα αγγλικά, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα το Σάββατο είπε επίσης ότι συμφωνούσε με τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διασυνοριακό σύστημα πληρωμών Swift. 

Ως γνωστόν ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προωθήσει μια προνομιακή σχέση με τη Μόσχα μετά την επάνοδό του στην εξουσία το 2010. Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, η κυβέρνησή του συνήψε μια συμφωνία με τη Ρωσία για την επέκταση του μοναδικού ουγγρικού πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού και προμήθεια φυσικού αερίου. 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είπε από την πλευρά του ότι όλες οι κυρώσεις πρέπει να συζητηθούν, ενόψει της συνάντησης με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Ήρθα στο Βερολίνο για να ταρακουνήσω τη συνείδηση ​​της Γερμανίας, ώστε να αποφασίσουν επιτέλους για πραγματικά σκληρές κυρώσεις που θα επηρεάσουν τις αποφάσεις κατά του Κρεμλίνου», είπε ο Μοραβιέφσκι, καθώς οι μάχες συνεχίζονταν στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας Κιέβου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ