Κοσμος

Ουκρανία και Ρωσία ανοιχτές σε συνομιλίες επί ουγγρικού εδάφους

Οι δυο πλευρές έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής Μινσκ και Βαρσοβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ανοιχτές σε συνομιλίες στη Βουδαπέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν © ΕPA Pool

Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ανοιχτές σε συνομιλίες στη Βουδαπέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία προσφέρθηκε να πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Βουδαπέστη για να τελειώσει η ένοπλη σύγκρουση, και οι δύο κυβερνήσεις ήταν ανοιχτές στην ιδέα, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σίγιαρτο σε βίντεο στο Facebook που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Ήταν λίγο αναζωογονητικό να διαβάσω την είδηση ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί μπορεί να είναι έτοιμοι να καθίσουν για συνομιλίες», είπε. «Υπήρξε μια συζήτηση για την τοποθεσία. Πρώτα ανέφεραν το Μινσκ, μετά τη Βαρσοβία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Κάλεσα λοιπόν τον συνάδελφό μου Σεργκέι Λαβρόφ και του πρότεινα να γίνουν αυτές οι συνομιλίες στη Βουδαπέστη. Επέδωσα αυτή την πρόταση και στην ουκρανική κυβέρνηση. Μόλις μίλησα με τον αρχηγό του προσωπικού του Προέδρου Zελένσκι. Ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, και ελπίζω ότι οι δυο τους θα δημιουργήσουν το άμεσο κανάλι που θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν αυτές οι συνομιλίες, στην Ουγγαρία εάν χρειαστεί, το συντομότερο δυνατό».

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Ουγγαρία έχει καλλιεργήσει θερμούς δεσμούς με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκάρδιας συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εβδομάδες πριν η Μόσχα εξαπολύσει την επίθεσή της στο Κίεβο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ