Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτες με τις συγκρούσεις στο Κίεβο

Εκρήξεις και πυρά πυροβολικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εισβολή στην Ουκρανία – Μάχες βόρεια του Κιέβου
Εισβολή στην Ουκρανία – Μάχες βόρεια του Κιέβου © EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η πολιορκία του Κιέβου – Χάρτες με τις συγκρούσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολιορκία του Κιέβου με τα ρωσικά στρατεύματα να βρίσκονται στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν, το βράδυ της Παρασκευής, ότι ακούγονται εκρήξεις και πυρά πυροβολικού.

Μάρτυρας που μίλησε στο Reuters είπε πως ακούγονται πυροβολισμοί στο δυτικό τμήμα του Κιέβου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι πέντε εκρήξεις ακούστηκαν με μικρή χρονική διαφορά, τριών έως πέντε λεπτών, κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της πόλης.

«Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται καθ’ οδόν. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες», είπε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως γέφυρες στην πόλη βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν, ενώ σημεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί κοντά σε στρατηγικής σημασίας στόχους. «Η κατάσταση τώρα, χωρίς υπερβολή, είναι απειλητική για το Κίεβο. Η νύχτα, τα ξημερώματα, θα είναι πολύ δύσκολα», ανέφερε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτες με τις συγκρούσεις στο Κίεβο

Οι χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνουν τα σημεία στα οποία διεξήχθησαν ή συνεχίζουν να διεξάγονται μάχες μεταξύ του ρωσικού και ουκρανικού στρατού.

Στον πρώτο χάρτη αποτυπώνεται η πόλη Τσέρνιγκοφ βόρεια του Κιέβου, όπου το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τα σημεία, όπου συνεχίζουν οι συγκρούσεις στη ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτης με τις μάχες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτης με τις μάχες © google.gr/maps

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτης με τις μάχες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτης με τις μάχες © google.gr/maps

Βρετανία: Στόχος των Ρώσων η κατάληψη του Κιέβου, ο έλεγχος του πληθυσμού και η αλλαγή του καθεστώτος

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Βρετανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν την πορεία τους, σε δύο άξονες, προς το Κίεβο. Ο στόχος τους είναι να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του πληθυσμού και να αλλάξουν το καθεστώς, είπε ο Τζιμ Χόκενχαλ.

Gunfire heard as Russian forces enter northern Kyiv

Explosions seen inside Kyiv as Ukrainians flee the capital

«Η Ρωσία συνεχίζει τα πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων σε στόχους στο Κίεβο. Εκτοξευτήρες πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν στο Τσερνίχιφ και το Χαρκίβ (Χάρκοβο)», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χόκενχαλ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και επικεντρώνονται στην υπεράσπιση σημαντικών πόλεων σε όλη την Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο σε κατάσταση πολιορκίας (LIVE)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ