Κοσμος

Ουκρανία πόλεμος: Στην ρωσική πρεσβεία μετέβη ο Πάπας Φραγκίσκος

«Να προστατευθεί ο κόσμος από την τρέλα του πολέμου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © EPA/ANGELO CARCONI

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στην πρεσβεία της Μόσχας για να εκφράσει την ανησυχία του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αγία Έδρα, στη Ρώμη, προκειμένου να «εκφράσει την ανησυχία του» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Ο ποντίφικας, ο οποίος έκανε έκκληση προχθές, Τετάρτη, «να προστατευθεί ο κόσμος από την τρέλα του πολέμου», συναντήθηκε με τον πρεσβευτή Αλεξάντρ Αβντέγεφ και έμεινε λίγο παραπάνω από μισή ώρα στην πρεσβεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Φέρεται να είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας πηγαίνει στην πρεσβεία μιας χώρας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση. Συνήθως οι πρεσβευτές καλούνται στο Βατικανό.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, ο Ματέο Μπρούνι, δεν σχολίασε μία πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο 85χρονος ποντίφικας προσέφερε τη διαμεσολάβηση του Βατικανού.

Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανικό: Μου προκαλεί πόνο στην καρδιά

 

Το δικό του μήνυμα για την ουκρανική κρίση είχε στείλει ο Πάπας Φραγκίσκος με πρόσφατες δηλώσεις του.

Ειδικότερα, ο Ποντίφικας δήλωσε πως «η απειλή πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε μεγάλο πόνο στην καρδιά μου» και κατόπιν κάλεσε τους πολιτικούς να εξετάσουν σοβαρά τις πράξεις τους με βάση τη συνείδησή τους ενώπιον του Θεού.

Στη συνέχεια, προέτρεψε τους ηγέτες των χωρών που εμπλέκονται στην κρίση «να απέχουν από οποιεσδήποτε περαιτέρω αποφάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βάσανα σε ανθρώπους», κηρύσσοντας την Τετάρτη που πέρασε ως παγκόσμια ημέρα νηστείας και προσευχής για την ειρήνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ