Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live εικόνα από το Κίεβο

Δείτε τι συμβαίνει στους δρόμους της πρωτεύουσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Live εικόνα από το Κίεβο
Η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο © YouTube/ Washington Post

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live εικόνα από το Κίεβο τη δεύτερη μέρα της ρωσικής εισβολής.

Εικόνα από κεντρικό σημείο του Κιέβου δείχνει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την ρωσική εισβολή. Όπως θα δείτε, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι περιορισμένη, με λίγα αυτοκίνητα να περνούν από το σημείο και ελάχιστο κόσμο να βρίσκεται έξω από τα σπίτια του. 

Εδώ θα δείτε κάθε στιγμή live εικόνα από το Κίεβο. 

WATCH: View of Kyiv as Russian forces press closer to Ukraine capital

Εικόνα από την πλατεία Μεϊντάν στο Κίεβο

Η πλατεία Μεϊντάν, η αλλιώς η πλατεία της Ανεξαρτησίας, είναι η κεντρική πλατεία του Κιέβου και βρίσκεται στην οδό Khreshchatyk στο Shevchenko Raion. Η πλατεία ήταν γνωστή με πολλά διαφορετικά ονόματα, αλλά συχνά ονομάζεται απλά Maidan.

Από την έναρξη του κινήματος ανεξαρτησίας της Ουκρανίας το 1990, η πλατεία ήταν το παραδοσιακό μέρος για πολιτικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μεγάλης κλίμακας ριζοσπαστικές εκστρατείες διαμαρτυρίας: Η φοιτητική «Revolution on Granite» του 1990, η «Ukraine without Kuchma» το 2001, η «Orange Revolution» του 2004 και η «Euromaidan» 2013–14. 

maidan_square.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο: Πυρά κοντά στη συνοικία με τα κυβερνητικά κτίρια

Την ίδια ώρα, πυρά ακούστηκαν κοντά στη συνοικία του Κιέβου στην Ουκρανία, όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια. Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τηλεγράφημα του Associated Press.

Σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα πως περιμένει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να εισβάλει στο Κίεβο στη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Κάτοικοι της πόλης κλήθηκαν να μεταβούν σε καταφύγια στη διάρκεια συναγερμού για αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με το RIA, ο κυβερνήτης της νότιας ρωσικής επαρχίας Μπέλγκοροντ δήλωσε εξάλλου σήμερα πως επτά κτίρια κατοικιών στην περιφέρειά του υπέστησαν ζημιές από πυρά πυροβόλων προερχόμενα από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ οι αρχηγοί των επιτελείων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσαν σήμερα πως η Ρωσία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Γκομέλ στη Λευκορωσία για να μεταφέρει στρατεύματα και να επιτεθεί στο Κίεβο εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Για να εκφοβίσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας, ο εχθρός επιλέγει όλο και περισότερο να καταστρέψει πολιτικές υποδομές και κατοικίες», ανέφερε σε δήλωσή του στο Facebook το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατεύματα προχωρούν προς το Κίεβο από αρκετές κατευθύνσεις καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν μάχες γύρω από τη Μαριούπολη στο νότο και το Χάρκιβ (Χάρκοβο) στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Ο εχθρός, αφού απωθήθηκε από τους υπερασπιστές του Τσέρνιγιβ, επιδιώκει να παρακάμψει την πόλη για να επιτεθεί στην πρωτεύουσα. Γι' αυτό παίρνει την κατεύθυνση Κοσολτέτς-Μπρόβαρι και Κονοτόπ-Νεζίν-Κίεβο. Το Κονοτόπ έπεσε», ανέφερε το ουκρανικό επιτελείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ