Κοσμος

Πρόεδρος Τσεχίας: Ο τρελός Πούτιν πρέπει να απομονωθεί

Ο Μίλος Ζέμαν ήταν γνωστός ως φίλος του Ρώσου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο τρελός πρέπει να απομονωθεί» λέει ο Τσέχος πρόεδρος για τον Πούτιν
Ο Τσέχος πρόεδρος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν μίλησε με σκληρά λόγια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Mίλος Ζέμαν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «καταστροφικές και αναποτελεσματικές» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και «τελειωμένη υπόθεση» την προσάρτηση της Κριμαίας, προκαλώντας ένταση στους ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους, έβαλε σήμερα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μία απρόκλητη πράξη επιθετικότητας» υποστήριξε σήμερα ο Ζέμαν ενώ, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι «ο τρελός πρέπει να απομονωθεί. Είναι ώρα να πάμε πολύ σκληρότερες κυρώσεις από αυτές που σχεδιάζαμε αρχικά, και με αυτό εννοώ πάνω από όλα κυρώσεις σε ό,τι αφορά το λεγόμενο SWIFT», ανέφερε. 

«Πριν από λίγες μέρες είπα ότι οι Ρώσοι δεν είναι τρελοί και ότι δεν θα επιτεθούν στην Ουκρανία. Ομολογώ ότι έκανα λάθος (...)» είπε ο Μίλος Ζέμαν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Σέβομαι τα θύματα του ρωσικού λαού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ να εισβάλει ένας ξένος στρατός στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους» τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ