Κοσμος

Ουκρανία: Όποιος μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να μπει στον στρατό

Η αστυνομία θα διανείμει όπλα σε βετεράνους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι όποιος μπορεί να φέρει όπλο δύναται να ενταχθεί στις τάξεις του εθελοντικού τμήματος του στρατού.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ είπε σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, ότι όποιος είναι έτοιμος και μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει όπλα σε βετεράνους.

Παράλληλα, ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

«Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια», στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον όρο «Ρώσοι κατακτητές» τόσο για τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι η Ουκρανία έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της.

Από την πλευρά της, η συνοριοφυλακή της χώρας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής τρία μέλη έχουν σκοτωθεί, όλα τους στην επαρχία Χερσόν, στα νότια σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία.

Ουκρανία: Ο χάρτης των βομβαρδισμών

Τους στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας προκειμένου να την οδηγήσουν σε παράδοση χτυπά η Ρωσία με βομβαρδισμούς από νωρίς το πρωί. Στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια και εργοστάσια είναι κυρίως οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, που επί σειρά ωρών χτυπούν κυρίως με πυραύλους τύπου cruise.

Η ναυτική βάση της Οδησσού καθώς και το αεροδρόμιο του Κιέβου είναι οι δύο κυριότεροι στόχοι που έχουν ήδη πληγεί από τη Ρωσία, με χιλιάδες τανκς και εκατοντάδες πολεμικά ελικόπτερα να έχουν μπει ήδη σε ουκρανικό έδαφος.

Σημειώνεται πως από νωρίς το βράδυ είχε προαναγγελθεί εμμέσως η εισβολή της Ρωσίας με την κατάρριψη όλων των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις