Κοσμος

Αμερικανικά ΜΜΕ: Eντός ωρών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τα CNN και Newsweek

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Newsweek: Σε 48 ώρες η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας © ΕPA Pool

Για στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Ουκρανία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Newsweek και το CNN επικαλούμενa αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρoυν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Το δημοσίευμα του Newsweek αναφέρει ως πηγή του αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει λάβει την προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει πιθανότατα μια εισβολή μέσα σε 48 ώρες, βάσει αμερικανικών πληροφοριών», είπε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση του ζητήματος.

«Επιπρόσθετα» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «υπάρχουν αναφορές για ρωσικές παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου σήμερα». Πηγή από το περιβάλλον της κυβέρνησης Ζελένσκι επίσης επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι πράγματι έχει ληφθεί μια τέτοια προειδοποίηση.

Η ανταποκρίτρια του CNN, Katie Bo Lillis, είπε ότι το ρεπορτάζ της επιβεβαίωσε την ιστορία του Newsweek. «Επιβεβαιώνω το Newsweek ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια νέα προειδοποίηση προς την ουκρανική κυβέρνηση καθώς οι τελευταίες πληροφορίες υποδεικνύουν επικείμενη επίθεση πλήρους κλίμακας, σύμφωνα με Ουκρανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους. Σε ιδιαίτερο κίνδυνο, ανέφερε η προειδοποίηση, βρίσκεται η βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο» έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος. 

 

Την ίδια ώρα δυο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ