Κοσμος

Ουκρανία: Μαζική κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και κυβερνητικά site

Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για επίθεση της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Μαζική κυβερνοεπίθεση σε ιστότοπους της κυβέρνησης
Κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία © Pixabay

Ουκρανικοί κρατικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι μη προσβάσιμοι λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Πολλοί κρατικοί ιστότοποι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων της κυβέρνησης, του υπουργείου Εξωτερικών και Αμύνης είναι μη προσβάσιμοι, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για άμεση επίθεση της Ρωσίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, έχει ξεκινήσει άλλη μία μαζική κυβερνοεπίθεση «άρνησης εξυπηρέτησης» (DDOS). Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης έχουν στοχοθετηθεί και τράπεζες. Σύμφωνα με το ουκρανικό κέντρο κυβερνοασφάλειας οι ιστότοποι του υπουργείου Άμυνας της χώρας και των τραπεζών Privatbank και Oshadbank είναι ανάμεσα στους στόχους της επίθεσης. 

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα ότι είδαν προειδοποιήσεις ότι χάκερ ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν μεγάλες επιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και τον αμυντικό τομέα.

Πριν λίγο καιρό η χώρα είχε δεχθεί μια ακόμα κυβερνοεπίθεση, πιθανώς από Ρώσους χάκερ κατά την οποία απευθυνόταν η προειδοποίηση «να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα. Ουκρανέ! Όλα τα προσωπικά σου δεδομένα φορτώθηκαν στο δημόσιο δίκτυο. Όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή έχουν καταστραφεί, είναι αδύνατο να τα αποκαταστήσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ