- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Μετά την αποστολή «ειρηνευτικών δυνάμεων» από τον Πούτιν
Ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «εισβολή» την ανάπτυξη Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Φίνερ, είπε ότι «πιστεύουμε ότι, ναι, αυτό είναι η αρχή μιας εισβολής, της τελευταίας χρονικά εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Επισήμανε ότι η λέξη «τελευταία» είναι σημαντική, για να προσθέσει: «Μία εισβολή είναι μία εισβολή κι αυτό είναι που εξελίσσεται τώρα».
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ο όρος «εισβολή» λόγω της κατάστασης στο πεδίο.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η διοίκηση αρχικώς δίστασε να μιλήσει για ανάπτυξη στρατευμάτων καθώς περίμενε να δει τι θα κάνει πράγματι η Ρωσία. Όταν εκτιμήθηκε η κίνηση των Ρώσων στρατιωτών, ήταν πλέον καθαρό ότι πρόκειται για εισβολή.
Yπενθυμίζεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε χθες εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτεραμε διάταγμά του.
Με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, ο Πούτιν αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ -που ανηκουν στην γεωγραφική περιφέρεια του Ντονμπας, ως ανεξάρτητες οντότητες, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν παράνομη και θα σηματοδοτούσε το τέλος της πολυετούς ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.
Έκτακτη συνεδρίαση ΝΑΤΟ και G7 για την Ουκρανία
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) συγκάλεσαν οι Σύμμαχοι, σύμφωνα με ανακοίνωση. Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) είναι το όργανο λήψης αποφάσεων που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της σχέσης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και για τη διεύθυνση των δραστηριοτήτων συνεργασίας. Παρέχει επίσης ένα φόρουμ για διαβουλεύσεις μεταξύ των Συμμάχων και της Ουκρανίας για θέματα ασφάλειας κοινού ενδιαφέροντος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.