Κοσμος

Ο Πούτιν διέταξε «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Ανατολική Ουκρανία

Mετά την αναγνώριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ukraine-crisis-reuters-6-960x600.jpg
Σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας © ΕPA Pool

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας τις οποίες αναγνώρισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να στείλει ειρηνευτές στο Ντονμπάς, ενώ είπε στο υπουργείο Εξωτερικών να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις τόσο με τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» όσο και με τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ».

Νωρίτερα ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, με την υπογραφή σχετικού διατάγματος. Ο Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και το Λουχάνσκ, με τον ηγέτη της LPR, Λεονίντ Πασέτσνικ, και αντίστοιχες συμφωνίες με το Ντονέτσκ, με τον ηγέτη της DPR, Ντένις Πουσίλιν.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε αρχικά ότι η Ουκρανία είναι κομμάτι της ιστορίας της Ρωσίας και όχι απλά μία γειτονική χώρα και πως η Ρωσία είναι έτοιμη να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική απο-κομμουνιστικοποίηση.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ