Κοσμος

Μπριζίτ Μακρόν: Κατέθεσε αγωγή για fake news ότι γεννήθηκε άντρας

Η φήμη ξεκίνησε από ακροδεξιό περιοδικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπριζίτ Μακρόν © Getty Image/Ideal Image
Μπριζίτ Μακρόν © Chesnot/Getty Image/Ideal Image

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε αγωγή για ψευδείς ειδήσεις στο internet ότι είχε γεννηθεί άνδρας.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε σήμερα αγωγή εναντίον δύο γυναικών οι οποίες είχαν αναρτήσει ψευδείς ειδήσεις στο internet ότι είχε γεννηθεί άνδρας. «Θα κάνει ήδη τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των υποκινητών», επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Ζαν Ενοσί.

Η αρχή έγινε όταν το μικρό ακροξεδιό μηνιαίο περιοδικό «Faits et Documents» ανέφερε πως η 68χρονη Μπριζίτ γεννήθηκε άνδρας, υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματούχοι των Ηλυσίων «δεν κατάφεραν να δώσουν μία φωτογραφία της Μπριζίτ ως παιδί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daily Mail βρήκε πολλές σε έγκριτες γαλλικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας της επτάχρονης Μπριζίτ που λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία, μία άλλη που παίζει στον κήπο καθώς και τη φωτογραφία του γάμου της με τον πρώτο εκλιπόντα σύζυγό της, τον τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ.

Η είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μέχρι τη στιγμή που η Νατάσα Ρέι, η οποία γράφει στο περιοδικό αναπαρήγαγε τη φήμη σε μια συνέντευξη στο YouTube και οι ισχυρισμοί της έγιναν viral στο διαδίκτυο. Σχεδόν αμέσως η «ιστορία» άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στα social media με το hashtag #JeanMichelTrogneux. 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, η Le Figaro, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία, κατήγγειλε την επίθεση κατά της Μπριζίτ κάνοντας λόγο για «ψευδείς τρανσοφοβικές πληροφορίες» που βασίζονται σε «παράλογες φήμες», ενώ η εφημερίδα Le Monde είπε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι έργο «συνωμοσιολόγων». Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει παρά το γεγονός πως υπάρχουν πραγματικά δεδομένα, τα οποία μπορεί να βρει κανείς εάν ψάξει, που αποδεικνύουν την αλήθεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ