Κοσμος

Αφγανιστάν: 9χρονο αγόρι βρίσκεται εγκλωβισμένο σε πηγάδι

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου οι διασώστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό του 9χρονου στο Αφγανιστάν
9χρονο παιδί έπεσε σε πηγάδι στο Αφγανιστάν © Youtube

Αφγανιστάν: 9χρονο αγόρι έπεσε σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων - Επικοινωνεί με τον πατέρα του - Σε εξέλιξη η έρευνα.

Εγκλωβισμένο σε πηγάδι βρίσκεται ένα 9χρονο αγόρι σε χωριό της επαρχίας Ζαμπούλ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Το παιδί βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων εδώ και δύο ημέρες και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσωσή του. 

«Μια ομάδα βρίσκεται εκεί με ένα ασθενοφόρο, οξυγόνο και άλλα απαραίτητα για τη διάσωση του παιδιού, η υγεία του οποίου είναι καλή και καμία φορά ζητά νερό και φαγητό», ανέφερε στο Twitter ο Αμπντουλά Αζάμ, γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό πώς το 9χρονο αγόρι έπεσε στο πηγάδι. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αγόρι, που ονομάζεται Χαϊντάρ, να φορά ένα μπλε πουλόβερ και να είναι καθισμένος στον πάτο του πηγαδιού, με την πλάτη του να ακουμπά στα τοιχώματα. Το αγόρι φαίνεται να μπορεί να κινήσει λίγο τα χέρια του και το πάνω μέρος του σώματός του. Στο βίντεο φαίνεται μια λάμπα που βρίσκεται μπροστά του και φωτίζει το πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Σοχάκ.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν με μια κάμερα που έριξαν στο πηγάδι δεμένη με σκοινί.

Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται το παιδί να κλαίει και να στενάζει και σε ένα άλλο να μιλά με τον πατέρα του. «Χάινταρ μίλα μου, προσπαθούμε να σε βγάλουμε. Είσαι καλά, γιε μου; Μίλα μου, μην κλαις, προσπαθούμε να σε βγάλουμε», λέει ο πατέρας του με τον μικρό να απαντά: «Εντάξει, θα συνεχίσω να μιλάω», του απαντά ο 9χρονος.

Afghan rescuers in race against time to save boytrapped in well #afghanistan

Η υπόθεση εγκλωβισμού του 9χρονου θυμίζει την περίπτωση του μικρού Ραγιάν, του 5χρονου αγοριού που πέθανε μετά από πέντε ημέρες παραμονή τους σε πηγάδι στο Μαρόκο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ