Κοσμος

Κρίση στην Ουκρανία - Συνάντηση Πούτιν-Σολτς: Οι πρώτες δηλώσεις

Σε απόσταση 6 μέτρων η συνάντηση των δύο ηγετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Πούτιν – Σολτς
Συνάντηση Πούτιν – Σολτς © EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Όλαφ Σολτς για την κρίση στην Ουκρανία - Οι πρώτες δηλώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ανάμεσα στους δύο ηγέτες υπάρχει το ίδιο τραπέζι που χώριζε προ ημερών τον Πούτιν από τον Μακρόν. «Έξι μέτρα μεταξύ Πούτιν και Σολτς», σχολίασε μέσω Twitter ο ανταποκριτής του dpa, Μίκαελ Φίσερ, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι ο Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR πριν από τις συνομιλίες, επιλέγοντας το τεστ να του το κάνει ένας γιατρός της γερμανικής πρεσβείας μέσα στο αεροπλάνο.

Γι’ αυτό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η κοινωνική απόσταση ανάμεσα στους ηγέτες της Γερμανίας και της Ρωσίας πρέπει να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τραπέζι έχει γίνει viral και αντικείμενο σχολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι συζητήσεις για την Ουκρανία

«Θα αφιερώσουμε δυστυχώς μεγάλο μέρος του χρόνου μας σήμερα στο ζήτημα που συνδέεται με την κατάσταση στην Ευρώπη, στην ασφάλεια και στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα αυτό, ιδιαίτερα σχετικά με την Ουκρανία», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη αυτής της συνάντησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

«Ασφαλώς είναι σαφές ότι οφείλουμε τώρα να μιλήσουμε για τη δύσκολη κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σολτς, προσθέτοντας πως είναι «κατευχαριστημένος» που μπορεί να διεξαγάγει αυτές τις συνομιλίες.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να εργαστούμε αναφορικά με τις σχέσεις μας μέσω καλών συζητήσεων του ενός με τον άλλο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε επίσης απευθυνόμενος στον Γερμανό καγκελάριο πριν από την έναρξη των συνομιλιών ότι η ρωσογερμανική ενεργειακή συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία θεωρεί το Βερολίνο έναν από τους κύριους εταίρους της.

Ο Πούτιν υπογράμμισε πως η εξαγωγός αερίου Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ