- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία - Νέες επαφές Πούτιν με Μπάιντεν και Μακρόν.
Νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες αναμένονται σήμερα μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν, του Τζο Μπάιντεν και του Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, ένας πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεσπάσει «ανά πάσα στιγμή».
Από την πλευρά της, η Ρωσία χαρακτηρίζει «υστερικές» τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων. «Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι αποκαλυπτική όσο ποτέ. Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται πόλεμο. Με κάθε κόστος», έγραψε στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εκτιμώντας ότι για τις ΗΠΑ «οι προβοκάτσιες, η παραπληροφόρηση, οι απειλές είναι αγαπημένη μέθοδος επίλυσης των δικών τους προβλημάτων».
Από πλευράς του, σε σημερινές δηλώσεις, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διεμήνυσε ότι «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα, είτε η Μόσχα επιλέξει τη διπλωματία, είτε την κλιμάκωση».
Ρωσικά γυμνάσια στην Κριμαία
Την ίδια ώρα, πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν ασκήσεις κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας στο πλαίσιο ευρύτερων ναυτικών γυμνασίων.
Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι σκοπός των γυμνασίων είναι η υπεράσπιση της ακτής της Κριμαίας, των φυλακίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας όπως και του τομέα της οικονομίας και των ναυτικών επικοινωνιών.
Πρόσφατα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της θα πραγματοποιήσει αυτόν τον μήνα και τον επόμενο γυμνάσια με τη συμμετοχή όλων των στόλων της από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό, στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος κατά την αντιπαράθεσή της με τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.
Συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα
Όλα αυτά σε συνέχεια του χθεσινού νέου γύρου ειρηνευτικών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της «Ομάδας της Νορμανδίας» (Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία), που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, που έληξε χωρίς αποτέλεσμα.
Οι εν λόγω διαβουλεύσεις αφορούν την σύγκρουση που μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία από το 2014 μεταξύ αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του ουκρανικού στρατού από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι.
Η Μόσχα, η οποία έχει ήδη προσαρτήσει την Κριμαία το 2014, αρνείται οποιαδήποτε επιθετική πρόθεση απέναντι στην Ουκρανία, αλλά θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε αποκλιμάκωση μια σειρά από αξιώσεις, κυρίως τη διαβεβαίωση ότι το Κίεβο δεν θα ενταχθεί ποτέ στο NATO. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, κρίνουν οι δυτικοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.