- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μόσχα κάνει τώρα λόγο για «θετικά σημάδια» στην επίσκεψη Μακρόν
Μετά τη χθεσινή διάψευση ότι δεν υπήρξε πρόοδος
Το Κρεμλίνο έκανε σήμερα λόγο για πρώτα θετικά σημάδια μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ουκρανία και την Ρωσία.
«Υπήρξαν θετικά σημάδια μετά την απόφαση της Ουκρανίας να δράσει αποκλειστικά στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ, είναι κάτι θετικό», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ o oποίος χθες διέψευσε ότι υπήρξε συμφωνία Μακρόν-Πούτιν.
«Όμως δεν ακούσαμε τον (Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να ασχοληθεί γρήγορα με το θέμα», πρόσθεσε.
Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία ότι αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2015, προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σε διάστημα οκτώ ετών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Η Ρωσία θεωρείται ότι υποκινεί τη σύγκρουση στηρίζοντας στρατιωτικά και πολιτικά τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, κάτι που η ίδια διαψεύδει.
Ο Πεσκόφ έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας στις δηλώσεις του Ζελένσκι, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν χθες Τρίτη. Ο Μακρόν ο οποίος είχε συνάντηση στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο έκανε λόγο για σημάδια σύγκλισης σε ό,τι αφορά στην ουκρανική κρίση, αν και οι διαφορές παραμένουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, είπε στον Πούτιν ότι η δημιουργία μίας νέας στρατηγικής για την ασφάλεια στην Ευρώπη δεν θα έπρεπε να γίνει ακυρώνοντας το δικαίωμα κρατών να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Πεσκόφ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία Γαλλίας και Ρωσίας
«Η Μόσχα και το Παρίσι δεν μπόρεσαν να συνάψουν καμία συμφωνία. Είναι απλά αδύνατο, γιατί η Γαλλία είναι και μέλος της ΕΕ και της προεδρίας της ΕΕ. Η Γαλλία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, του οποίου η Γαλλία δεν έχει την ηγεσία. Ως εκ τούτου, η εφημερίδα απλώς έκανε λάθος», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στο Ria Novosti για ένα δημοσίευμα της Financial Times.
Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται οι Financial Times, υπήρξε συμφωνία να μην αναληφθούν νέες στρατιωτικές πρωτοβουλίες και να γίνει ευρύς διάλογος για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων. Έτσι, θεωρούν ότι ο Πούτιν κινείται προς την αποκλιμάκωση της κρίσης, υποσχόμενος να μην αναλάβει νέες «στρατιωτικές πρωτοβουλίες» και συμφωνώντας να αποσύρει χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα από τη Λευκορωσία μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων ασκήσεων.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα θα επέστρεφε από τη Λευκορωσία στον τόπο μόνιμης ανάπτυξής του ούτως ή άλλως. «Κανείς δεν είπε ποτέ ότι τα στρατεύματα θα παραμείνουν στο έδαφος της Λευκορωσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.