Κοσμος

Συναγερμός στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ για κυκλώνα-βόμβα

«Είναι η πρώτη, πολύ ισχυρή καταιγίδα της χρονιάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ με συνθήκες χιονοθύελλας
Χιονοθύελλα στη Βοστώνη (Φώτο Αρχείου) © ΕPA Pool

Επικίνδυνη χιονοθύελλα, που χαρακτηρίζεται «κυκλώνας βόμβα» πλησιάζει τις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει περίπου 75 εκατομμύρια ανθρώπους και θα κάνει την εμφάνιση της οριακά πάνω από την Ουάσιγκτον έως και το Μέιν. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και προειδοποιούν ότι θα υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω των θυελλωδών ανέμων των οποίων η ένταση θα θυμίζει κυκλώνα.

Προειδοποιήσεις και συστάσεις για χιονοθύελλες εκδόθηκαν από την Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη έως και το Μέιν, όπου οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα και να συνεχιστούν έως αύριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).

«Οι μετακινήσεις θα είναι ουσιαστικά αδύνατες», δήλωσε ο Πάτρικ Ο΄ Χάρα, μετεωρολόγος στην αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Νιου Τζέρσεϊ. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί και καλούν εκατομμύρια πολίτες να οπλιστούν με υπομονή και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Είναι η πρώτη, πολύ ισχυρή καταιγίδα της χρονιάς. Κάθε λίγα χρόνια καταγράφεται μία, δεν είναι πάρα πολύ ασυνήθιστο».

Πολλά τμήματα των περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αναμένεται να δουν 30-60 εκατοστά χιόνι και ριπές ανέμου στα 113 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως οι σφοδρές χιονοπτώσεις ενδέχεται να μειώσουν σημαντικά την ορατότητα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα μπορούσαν να ξεριζώσουν δέντρα και να προκαλέσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ