Κοσμος

Παγοθύελλες στις ΗΠΑ: Διακοπές ρεύματος σε Άρκανσο και Τενεσί

Θερμοκρασίες στο μείον 5, «μαύρος πάγος» τα οδοστρώματα, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος επί δύο 24ωρα στις πολιτείες Άρκανσο και Τενεσί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορμός δέντρου που έχει πέσει κι έχει κλείσει δρόμο στο Μέμφις των ΗΠΑ
© Brad Vest/Getty Images/Ideal Image

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στο Άρκανσο και Τενεσί - Παγοθύελλες προκάλεσαν διακοπές ρεύματος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη πολλές περιοχές στις αμερικανικές πολιτείες Άρκανσο και Τενεσί: οι παγοθύελλες προκάλεσαν διακοπές ρεύματος, καθώς πάγωσαν σύρματα και καλώδια, ενώ δένδρα κατέρρευσαν κάτω από το βάρος του πάγου. Στο Μέμφις του Τενεσί δημιουργήθηκαν έκτακτες τηλεφωνικές γραμμές SOS προκειμένου να καθαριστούν δρόμοι μπλοκαρισμένοι από χαλάσματα, να καταγραφούν οι διακοπές ρεύματος -οι οποίες σε μερικές περιοχές διήρκεσαν δύο 24ωρα- και να βρουν καταφύγιο άνθρωποι που έμειναν άστεγοι από καταστροφές των σπιτιών τους ή που έμειναν χωρίς θέρμανση. Δεδομένου ότι στις περισσότερες κατοικίες η θέρμανση είναι ηλεκτρική, οι δήμοι άνοιξαν θερμαινόμενες αίθουσες για τους δημότες που δεν έχουν συγγενείς στους οποίους θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Άνδρας με ηλεκτρικό πριόνι προσπαθεί να κόψει δένδρο
© Brad Vest/Getty Images/Ideal Image

Στους δρόμους του Τζέρμανταουν, στην κομητεία Σέλμπυ, επικράτησε χάος εξαιτίας της κατάρρευσης φαναριών και οδικών πινακίδων, ενώ στις κεντρικές αρτηρίες του Μέμφις ξεριζώθηκαν πελώριες φτελιές που έκλεισαν την κυκλοφορία για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Υπολογίζεται ότι στο Μέμφις ξεριζώθηκαν πάνω από 200 δέντρα συνολικά. Στην εθνική οδό, εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος σημειώθηκαν περίπου είκοσι ατυχήματα, ένα εκ των οποίων έγινε στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μισισιπή όταν βαρύ όχημα γλίστρησε και ισορρόπησε στο κιγκλίδωμα. Το φορτηγό δεν έπεσε στο ποτάμι, αλλά προκάλεσε καθυστέρηση δύο ωρών στην κυκλοφορία. Σε καραμπόλα 15 οχημάτων τραυματίστηκαν 6 άτομα τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στην κομητεία ΝτεΣότο 4.600 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα: σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Northcentral Electric Cooperative, έξι ηλεκτρικοί πυλώνες βρίσκονται ακόμα εκτός λειτουργίας. Η αστυνομία συνιστά την αποφυγή της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς καθώς και σε 269 γέφυρες και ανισόπεδους κόμβους λόγω της ύπαρξης «μαύρου πάγου» που καθιστά το οδόστρωμα υπερβολικά επικίνδυνο. Παρόμοια κατάσταση επικράτησε στο Άρκανσο όπου 9.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κι όπου η διακοπή της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα ελλείψεις στην τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων.

Massive winter storm blasts the Midwest

Στο Μέμφις τα δικαστήρια και οι δημοτικές υπηρεσίες πλην των καταφυγίων αστέγων, παρέμειναν κλειστά για δύο 24ωρα. Η αποκομιδή των σκουπιδιών ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίσουν και να αποκτήσουν τεράστιο βάρος λόγω του πάγου, πράγμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των υπαλλήλων στα απορριμματοφόρα.

Oι θερμοκρασίες στις νότιες πολιτείες της Αμερικής θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν για όλη την εβδομάδα αλλά η ηλιοφάνεια αναμένεται να βελτιώσει την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Snow, ice from massive winter storm makes travel dangerous

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ