Κοσμος

Ιταλία: Συνεχίζεται σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή

Πώς θα κινηθούν κεντροδεξιά και κεντροαριστερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάριο Ντράγκι, ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναλαμβάνει επικεφαλής στην ιταλική κυβέρνηση
Μάριο Ντράγκι, ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναλαμβάνει επικεφαλής στην ιταλική κυβέρνηση © EPA/Alessandro Di Meo

Η κεντροδεξιά θα απόσχει και η κεντροαριστερά θα ρίξει λευκό στη σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την εκλογή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Συνεχίζεται σήμερα στην Ιταλία η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας με έντονο ενδιαφέρον σχετικά με το πώς θα κινηθούν κεντροδεξιά και κεντροαριστερά.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας, που περιλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων και το κόμμα LEU, θα ρίξει λευκό σήμερα στον τέταρτο γύρο της προεδρικής εκλογής, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των κομμάτων, ενώ τα κεντροδεξιά κόμματα ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στις επόμενες ψηφοφορίες έναν υποψήφιο με «υψηλή θεσμική αξία».

Αυτές οι αποφάσεις των κομμάτων σημαίνουν πως η σημερινή τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο κοινοβούλιο στις 12:00 ώρα Ελλάδας, δεν θα έχει και πάλι νικητή. Τα βαθιά διαιρεμένα κόμματα έχουν επίσης έτσι περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν έναν αμοιβαία αποδεκτό υποψήφιο.

Η κεντροδεξιά, που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή, δύο προεδρικές ψηφοφορίες, ένδειξη ότι ο συνασπισμός αυτός θέλει να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως είναι έτοιμος να διεξαγάγει συνομιλίες με την κεντροδεξιά για να βρουν έναν κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε «να αντιπροσωπεύσει όλους τους Ιταλούς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ