Κοσμος

Ιταλία-Προεδρική εκλογή: Κυριαρχία «λευκών» στην πρώτη ψηφοφορία

Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Υπεροχή των «λευκών» στην πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή
Ιταλία: Υπεροχή των «λευκών» στην πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή © GianniMaltini/EPA Pool

Ιταλία: 672 λευκές ψήφοι, στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας - Ο Ντράγκι φέρεται να μην θέλει να διαπραγματευθεί με τα κόμματα.

Τα «λευκά» κυριάρχησαν στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία, με 672 ψηφοδέλτια να μην αναγράφουν το όνομα κάποιου υποψηφίου.

Κανένα ουσιαστικό μήνυμα, δηλαδή, σχετικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κύριο πρόβλημα που συνδέεται με την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι, είναι ότι ο «σούπερ Μάριο», στην φάση αυτή, αρνείται να διαπραγματευθεί με τα κόμματα (ως μελλοντικός πρόεδρος) την σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα συσταθεί μετά την μετάβασή του στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο. Ειδικότερα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, φέρεται να ζήτησε από τον Ντράγκι να αυξηθεί το βάρος του κόμματός του, εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, με την εξασφάλιση και του υπουργείου Εσωτερικών.

Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου ορίσθηκε για σήμερα, πάντα στις 3 το απόγευμα, τοπική ώρα, στην ιταλική Βουλή.

Ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι, κατά την αυριανή ημέρα, η κεντροδεξιά συμμαχία θα παρουσιάσει μια σειρά ονομάτων που θεωρεί ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την ευρεία, αναγκαία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Απόψε, τέλος, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι μια ουσιαστική εναλλακτική, για το αξίωμα του προέδρου, θα μπορούσε να είναι ο Πιερφερντινάντο Καζίνι, κεντρώος πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ