- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Προσβλέπει στην ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία
Και γενικότερα σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει την ανάπτυξη στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως εξετάζουν επισταμένα την ανάπτυξη στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής.
Και όλα αυτά, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Μόσχα σχετικά με την πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ειδικότερα, πηγές της κυβέρνησης Μπάιντεν και ανώτεροι αξιωματούχοι παρουσίασαν στον Μπάιντεν μια ποικιλία επιλογών που θα οδηγούσαν τα αμερικανικά στρατεύματα πιο κοντά στη Ρωσία.
Πληροφορίες του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας και ορισμένοι δυτικοί αναλυτές προτείνουν ότι επίκειται επίθεση. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει προτείνει ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για τους δικούς της σκοπούς.
ΗΠΑ: Διατάσσουν οικογένειες διπλωματών να εγκαταλείψουν το Κίεβο
Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε οι οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, «εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.
Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί· ευρύτερα, οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια «πρέπει να εξετάσουν τώρα» την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
«Ισχυρή σύσταση» στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία
Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία «εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία», ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απευθύνεται «ισχυρή σύσταση» στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να μεταβούν στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, επικαλούμενο για να δικαιολογήσει την οδηγία αυτή «την πιθανότητα παρενόχλησής τους», ειδικά από τη ρωσική αστυνομία, και«αυθαίρετης εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη μακρά περίοδο Μέρκελ, η χώρα ετοιμάζεται ξανά για τον επόμενο Χριστιανοδημοκράτη καγκελάριο
Ενώ συνεχίζονται οι απελάσεις προς τις χώρες της κεντρικής Αμερικής
H υψηλότερη διάκριση στον αμερικανικό δημοσιογραφικό χώρo
Το κορίτσι είχε για μόλις εννέα ημέρες έντονα συμπτώματα
Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία
Μουσική αποχαιρετισμού με νόημα και σπάνια επίδειξη συναισθήματος από τον απελθόντα καγκελάριο
Η βόλτα του Ελληνοαμερικανού μουσικού στο Σόχο αποδείχθηκε μοιραία
Το ναυάγιο τον περασμένο Αύγουστο κόστισε τη ζωή σε 7 άτομα
«Θα πρέπει να εξετάσουμε τα χειρότερα σενάρια», δηλώνει ο χολιγουντιανός σταρ
Mε φόντο την εκλογή του επόμενου πάπα
Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του νέου πάπα είναι των δυο τρίτων, δηλαδή 89 ψήφων
Αντιμέτωπος ακόμα και με 15 χρόνια κάθειρξης
Στο στόχαστρο της έρευνας ο δήμαρχος του Τεουτσιτλάν - Τι υποστηρίζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Στο «κόκκινο» η ένταση με την Ινδία
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Αναστάτωση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της χώρας
Η Εναλλακτική για την Γερμανία είχε ζητήσει την διόρθωση της ταξινόμησής της
Ο Ιταλός δημοσιογράφος θεωρείται σύμβολο του αγώνα κατά της Ντράνγκετα, έγινε γνωστός με το βιβλίο του «Γόμορρα»
Η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων της Σάιλοου Χέντριξ είχε αρχικά στόχο τα 50.000 δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.