Κοσμος

Ποιος είναι ο Ελληνοαυστραλός που ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άλεξ Χοκ είναι ο υπουργός Μετανάστευσης που ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Άλεξ Χοκ είναι ο υπουργός Μετανάστευσης που ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/MICK TSIKAS

Στην Αυστραλία ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έχει καταγωγή από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι με το 1,5 πόδι έξω από την Αυστραλία. Οι αρχές της χώρας ετοιμάζονται να τον απελάσουν, καθώς ακυρώθηκε η βίζα του με απόφαση του Άλεξ Χοκ. Αυτή η απόφαση που πήρε ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης ήταν και η τελευταία (μέχρι την επόμενη) εξέλιξη στο σίριαλ Τζόκοβιτς που συνεχίζεται στη Μελβούρνη.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωθυπουργό τον Σκοτ Μόρισον η Αυστραλία έχει σκληρύνει τη μεταναστευτική της πολιτική και όπως φαίνεται από τις τρέχουσες εξελίξεις ο Σέρβος τενίστας και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη δεν θα καταφέρει να γλιτώσει τελικά την απέλαση.

Ο Άλεξ Χοκ έχει γίνει το πρόσωπο του τελευταίου 24ωρου στο θρίλερ με τη συμμετοχή του «Νόλε» στο Australian Open. Είναι ο υπουργός που αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, φέρνοντας τα πάνω - κάτω στην πολύκροτη υπόθεση και ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες του Σέρβου να είναι παρών στην πρεμιέρα του πρώτου Grand Slam της νέας χρονιάς.

Όσοι γνωρίζουν τον Alex Hawke, δεν αισθάνθηκαν έκπληξη από την απόφασή του με τη βίζα του «Νόλε». Ήδη, πάντως, η νομική ομάδα του Σέρβου ετοιμάζεται για την έκτακτη ακρόαση μετά τη νέα ακύρωση της βίζας.

Σημειώνεται ότι το Australian Open ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη συμμετέχουν κανονικά, καθώς είναι και οι δύο εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

Άλεξ Χοκ: Ο υπουργός Μετανάστευσης στην Αυστραλία με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Μετανάστευσης στην Αυστραλία, Άλεξ Χοκ, έχει ελληνικές ρίζες. Η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1997 στο Γουόλονγκονγκ (παραθαλάσσια πόλη στη Νέα Νότια Ουαλία) ο Alex Hawke έχει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης στην Αυστραλία από τον Δεκέμβριο του 2020. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007 μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία 10 ετών έμεινε ορφανός από μητέρα και τον μεγάλωσε ο πατέρας του. Οι παππούδες του ήταν από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και έφθασαν μετανάστες στην Αυστραλία το 1953. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, ήταν ενεργό μέλος της Αντίστασης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα κατανοούν την ιστορία, τη φρίκη και τα επακόλουθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος για την ελληνική καταγωγή του.

Ο Άλεξ Χοκ ορκίζεται υπουργός στην κυβέρνηση της Αυστραλίας
Ο Άλεξ Χοκ ορκίζεται υπουργός στην κυβέρνηση της Αυστραλίας © EPA/LUKAS COCH

Υπερσυντηρητικός, θεωρείται σκληρός όσον αφορά στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας (σ.σ. ακολουθώντας το δόγμα Μόρισον). Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και Ειρηνικού, όπως επίσης και υφυπουργός Άμυνας, την περίοδο της «χαοτικής» αποχώρησης των δυτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ με τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον
Ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ με τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον © EPA/LUKAS COCH

«Ο συνδυασμός καπιταλισμού και χριστιανισμού, των δύο ισχυρότερων δυνάμεων στον κόσμο, είναι ένα πολύ ισχυρό μείγμα» έχει επισημάνει σε δήλωσή του. Με διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Ο Άλεξ Χοκ, ο υπουργός Μετανάστευσης στην Αυστραλία που ακύρωσε τη βίζα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει παντρευτεί δύο φορές και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης στην Αυστραλία Άλεξ Χοκ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (ένθετη)
Ο υπουργός Μετανάστευσης στην Αυστραλία Άλεξ Χοκ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (ένθετη) © EPA/LUKAS COCH | KELLY DEFINA

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει τεθεί ξανά υπό κράτηση μέχρι να γίνει η νέα δίκη σχετικά με το αν τελικά θα απελαθεί από την Αυστραλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ