- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κιμ Γιονγκ Ουν: Μάχη ζωής και θανάτου η φετινή χρονιά
Σαφώς πιο αδύνατος σε σχέση με το παρελθόν
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ομιλία του με αφορμή τη 10η χρονιά του στην εξουσία, δεν έκανε αναφορές στα πυρηνικά όπλα ή στις ΗΠΑ.
Οι κύριοι στόχοι της Βόρειας Κορέας το 2022 θα είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης και η βελτίωση της καθημερινότητας του λαού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «μεγάλη μάχη ζωής και θανάτου», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ομιλία του με αφορμή τη 10η χρονιά του στην εξουσία, στο τέλος της 4ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αξιοποιεί συνήθως προηγούμενες ομιλίες του, γύρω στην Πρωτοχρονιά, προκειμένου να ανακοινώσει σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις στις σχέσεις με τη Νότια Κορέα ή τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η περίληψη της ομιλίας του που μεταδόθηκε από κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας, δεν περιείχε καμία συγκεκριμένη αναφορά στις ΗΠΑ και μόνο μία, έμμεση σε απροσδιόριστες συνομιλίες για τις «διακορεατικές σχέσεις» και την «εξωτερική πολιτική».
Σε εσωτερικό επίπεδο, η ομιλία του κατέδειξε την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο Κιμ στη χώρα του, όπου το κλείσιμο των συνόρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει αφήσει τη Βόρεια Κορέα περισσότερο απομονωμένη από ποτέ.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε λεπτομέρειες για εσωτερικά θέματα, από ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μέχρι τη διατροφή των κατοίκων, τις σχολικές στολές και την ανάγκη καταπολέμησης «μη σοσιαλιστικών πρακτικών».
Το εργοστάσιο τρακτέρ, στο οποίο αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή οχημάτων για μεταφορά πυραύλων, έχουν σημειώσει ξένοι αναλυτές.
Η επικέντρωσή του στην ανάπτυξη της περιφέρειας είναι πιθανότατα λαϊκιστική στρατηγική, εκτίμησε ο Τσαντ Ο’Κάρολ, ιδρυτής του NK News, ιστότοπου με έδρα τη Σεούλ που ειδικεύεται σε αναλύσεις για τη Βόρεια Κορέα.
«Γενικά, ο Κιμ μπορεί να έχει συνειδητοποιήσει πως το να αποκαλύπτει σχέδια για εξελιγμένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την ώρα που ο λαός του υποφέρει από την έλλειψη τροφίμων και τις αντίξοες συνθήκες μακριά από την Πιονγκγιάνγκ, ίσως τελικά να μην είναι μία καλή ιδέα φέτος», έγραψε στο Twitter.
Εξάλλου, σε φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ο βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει πολύ βάρος, με αξιωματούχους του καθεστώτος να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.