- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο εμίρης του Ντουμπάι και το διαζύγιο από χρυσό
Θα καταβάλει αποζημίωση άνω των 600 εκατ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του
Αποζημίωση πάνω από 640 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει ο εμίρης του Ντουμπάι στην πρώην σύζυγό του.
Να καταβάλει πάνω από 640 εκατ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη ο εμίρης του Ντουμπάι, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ.
O εμίρης του Ντουμπάι θα αναγκαστεί να πληρώσει τη μεγαλύτερη αποζημίωση διαζυγίου που έχει επιδικάσει ποτέ βρετανικό δικαστήριο.
Ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες (περίπου 300 εκ. ευρώ) στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, 47 ετών. Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.
«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (…) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο Φίλιπ Μουρ, πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».
Η πριγκίπισσα Χάγια ζητά την αποζημίωση για την ασφάλειά της
Η πριγκίπισσα Χάγια «δεν ζητεί αποζημίωση για τον εαυτό της αλλά για την ασφάλειά της» και για να αποζημιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία της που απώλεσε μετά τη λύση του γάμου τους, εξήγησε ο Μουρ.
Στη διάρκεια της κατάθεσής της ενώπιον του δικαστηρίου, που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες, η Χάγια είχε δηλώσει ότι ζητεί να της καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, αυτή και τα παιδιά τους, από την επιρροή του σεΐχη.
Το δικαστικό σίριαλ και οι υποκλοπές
Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της συζύγου του και των δύο Βρετανών δικηγόρων της μέσω του λογισμικού Pegasus.
Στη διάρκεια αυτής της δίκης δεν αποδείχθηκε ότι η παρακολούθηση αυτή συνδεόταν με τη δικαστική διαμάχη στην οποία εμπλεκόταν ο σεΐχης με την έκτη σύζυγό του, από την οποία ζητούσε την επιστροφή των παιδιών τους στο Ντουμπάι. Ωστόσο από το τηλέφωνό της είχε υποκλαπεί μεγάλος όγκος δεδομένων και συνομιλιών.
Ο δικαστής εξάλλου είχε υπογραμμίσει ότι ο εμίρης «είχε παρενοχλήσει και εκφοβίσει τη μητέρα (των παιδιών τους) προτού αυτή αναχωρήσει για την Αγγλία» όπως και στη συνέχεια και ήταν «έτοιμος να ανεχθεί αυτοί που ενεργούν στο όνομά του να πράττουν το ίδιο παρανόμως στη Βρετανία».
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μεσολάβησα για να συναντηθεί ο Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο πρώην σταρ του ΝΒΑ
«Ορισμένοι πράκτορες ήταν αμελείς - Θα επιβληθούν κυρώσεις»
Οι επισκέπτες απαίτησαν πίσω τα χρήματά τους για εξαπάτηση
Για φορολογική απάτη και απάτη κατά του ιταλικού δημοσίου
Θεωρήθηκε απειλή για τους κατοίκους
Βαριά τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο
Βομβητής εξερράγη ενώ ήταν ακόμα στο κουτί του
Η Mόσχα νομιμοποίησε τις λεγόμενες «γκρίζες» ή «παράλληλες» εισαγωγές
Aυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταγγελιών
«Βαθιά ανησυχητικό» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το περιστατικό
Φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση στην Βηρυτό
Η θεραπεία θα πρέπει να είναι συναινετική και αναστρέψιμη
Κατασκευάζονται μόνο πέντε κάθε χρόνο
«Ζωτικό μέρος της ταυτότητας κάθε μαθητή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Στόχος στρατιωτικές εγκαταστάσεις - Δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για θύματα
To περιοδικό εξετάζει κατά πόσον η Ολίβια Νούτσι κάλυπτε τις εκλογές αντικειμενικά
Συνολικά κατηγορούνται 50 άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών
Τι ανακάλυψαν οι ιταλικές Αρχές από την έρευνά τους
Πώς έδρασε στις συσκευές που είχαν τα μέλη της οργάνωσης
Κρατείται σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές με πάνω από 1.200 κρατούμενους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.