Κοσμος

Σπάνιο κόμικ του Σούπερμαν πωλήθηκε για 2,5 εκατ. δολάρια

O προηγούμενος ιδιοκτήτης του το κρατούσε σε δωμάτιο με ειδική θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
While the $2 million price tag is certainly impressive, it’s still a far cry from the record-breaking sale from ComicConnect earlier this year. In April, an original Action Comic, which was the first appearance of the Man of Steel ever, went for $3.25 mil
Aντίγραφο κόμικ του σουπερμαν © Getty Images/Ideal Image

Το κόμικ του 1939 που δείχνει τον Σούπερμαν να πηδά πάνω από ψηλά κτίρια στο εξώφυλλο πωλήθηκε για πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα σπάνιο αντίγραφο κόμικ του Σούπερμαν Νο 1 που πωλήθηκε στα περίπτερα το 1939 αγοράστηκε για 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

Το κόμικ που δείχνει τον Σούπερμαν να πηδά πάνω από ψηλά κτίρια στο εξώφυλλο πουλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε έναν αγοραστή που επιθυμεί να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του, σύμφωνα με την ComicConnect.com, μια διαδικτυακή εταιρεία δημοπρασιών. Ο πωλητής, Mark Michaelson, αγόρασε το κόμικ το 1979 από τον αρχικό του ιδιοκτήτη και το κράτησε σε ένα χρηματοκιβώτιο ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metropolis/ComicConnect, Stephen Fisher, είπε στο Fox Business ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε ζήτηση για πρώιμες εκδόσεις αναγνωρίσιμων ονομάτων όπως ο Superman, ο Spider-Man και άλλα. Σημείωσε ότι το "Superman #1" ιδιαίτερα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί σε τόσο καλή κατάσταση λόγω του χαρτιού στο οποίο τυπώθηκε.

Ο χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Jerry Siegel και τον καλλιτέχνη Joe Shuster είναι πρωτοπόρος στο είδος των υπερ-ηρώων και τα κόμικς του έχουν κερδίσει σούπερ τιμές σε δημοπρασίες.

Το ComicConnect ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ένα αντίγραφο του Action Comics #1, του κόμικ που παρουσίασε τον Superman το 1938, πουλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια δολάρια.

Το συγκεκριμένο τεύχος έσπασε οριακά το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου τεύχους της ιστορίας, ξεπερνώντας για 50 χιλιάδες δολάρια ένα άλλο αντίτυπο του Action Comics #1, το οποίο είχε πουληθεί για λίγο παραπάνω από 3.2 εκατ. δολάρια το 2014. Ο σημερινός του πωλητής το είχε αγοράσει για λίγο περισσότερο από δύο εκατομμύρια δολάρια το 2018.  


Το εμβληματικό εξώφυλλο του Action Comics #1. Στο εσωτερικό του μαθαίνουμε για την προέλευση του αρχετυπικού υπερήρωα, την έλευση του στη Γη από τον πλανήτη Κρύπτον και το πως έλαβε το «γήινο» όνομα Κλαρκ Κεντ.

Δημοσιευμένο τον Ιούνιο του 1938, τη λεγόμενη «Χρυσή Εποχή» των αμερικάνικων κόμικς, το Action Comics #1 κυκλοφόρησε τότε σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και κόστιζε μόλις δέκα σεντ. Ωστόσο, τα κόμικς τότε θεωρούνταν «ευτελή» αντικείμενα και περνούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε παιδικά χέρια όταν άφηναν τον πάγκο του εφημεριδοπώλη, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν επιβιώσει μόνο γύρω στα 100 αντίτυπα, τα περισσότερα σε μέτρια και κακή κατάσταση. Το συγκεκριμένο αντίτυπο αποτελεί το ένα από τα μόλις δύο σωζόμενα αντίτυπα του τεύχους που πλησιάζουν αυτό που στον χώρο των κόμικς χαρακτηρίζεται «άριστη» κατάσταση.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ