Κοσμος

Η Μέρκελ πήγε σούπερ μάρκετ - Τι σύνταξη λαμβάνει

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έχει πλέον πολύ ελεύθερο χρόνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Άνγκελα Μέρκελ στο σούπερ μάρκετ μετά τη συνταξιοδότηση από την πολιτική. Η αποχώρηση από την καγκελαρία στη Γερμανία και η νέα καθημερινότητα.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι πλέον καγκελάριος της Γερμανίας. Το τέλος εποχής για τη Μέρκελ σημαίνει μια καινούργια καθημερινότητα για την άλλοτε «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας. Ο φωτογραφικός φακός της Bild απαθανάτισε τη Μέρκελ σε σούπερ μάρκετ στο Βερολίνο, να κάνει τα ψώνια της.

Η Γερμανίδα πολιτικός αποχώρησε από την καγκελαρία έπειτα από 16 χρόνια. Ο αποχαιρετισμός έγινε με μουσική πανκ και στρατιωτικές τιμές.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ φορά μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι. Σπρώχνει το καρότσι στο σούπερ μάρκετ, καθώς περνά από διαδρόμους για να επιλέξει τα προϊόντα που θα αγοράσει.

Τον περασμένο Ιούλιο, ενώ βρισκόταν στην Ουάσινγκτον, είχε απαντήσει σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει μετά τη συνταξιοδότησή της από την πολιτική σκηνή. «Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσω ότι θα έχω ελεύθερο χρόνο» είχε αναφέρει.

«Νομίζω ότι θα κάνω μια διακοπή για να σκεφτώ τι είναι εκείνο που με ενδιαφέρει, γιατί τα τελευταία 16 χρόνια είχα ελάχιστο χρόνο» είχε προσθέσει.

Η σύνταξη της Άνγκελα Μέρκελ μετά την αποχώρηση από την καγκελαρία στη Γερμανία

Στα σχέδια της Μέρκελ δεν φαίνεται να βρίσκεται, πάντως, η μόνιμη παραμονή στη Γερμανία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετό καιρό θα τον περνά στην Ιταλία, όπου ο σύζυγός της, Γιοαχιμ Ζάουερ, είναι μέλος του Πανεπιστημίου του Τορίνο από το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στη σύνταξη που λαμβάνει πλέον η Άνγκελα Μέρκελ, ανέρχεται σε 25.000 ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες. Σε αυτό το ποσό προστίθενται και άλλα 10.000 ευρώ, καθώς παραμένει εν ενεργεία βουλευτής στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ). Μόλις περάσει το πρώτο τρίμηνο, το ποσό αυτό θα πέσει στο μισό. Επίσης, όταν συμπληρωθούν 21 μήνες, η μηνιαία σύνταξη για την Άνγκελα Μέρκελ, που κάνει πλέον μόνη της τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θα είναι 15.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο λεύκωμα «Herlinde Koelbl. Angela Merkel. Portraits 1991–2021», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, παρουσιάζεται η Άνγκελα Μέρκελ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις