Κοσμος

Φάουτσι: «Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Άντονι Φάουτσι δηλώνει ότι ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μην εξαφανιστεί ποτέ
O Άντονι Φάουτσι δηλώνει ότι ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μην εξαφανιστεί ποτέ © EPA/SHAWN THEW

Ο Άντονι Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν με την Covid-19.

Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε για τον κορωνοϊό, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Covid-19 είναι πολύ πιθανό να μην εξαφανιστεί. Ο κορυφαίος Αμερικάνος επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να «ζήσει με αυτό».

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» εκτίμησε ο Φάουτσι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, o επιδημιολόγος μίλησε για άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, η οποία εξαφανίστηκε τελικά μετά από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού».

Αναφορικά με το 5ο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ τόνισε ότι «το τι θα συμβεί βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες». Όπως είπε, είναι «απαράδεκτο» να υπάρχουν 80.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθημερινά, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να πέσει στις 10.000 ημερησίως.

Καταλήγοντας, ο Φάουτσι τόνισε ότι μπορεί ο κορωνοϊός να μην εξαφανιστεί, ωστόσο η πανδημία Covid-19 δεν αποκλείεται να γίνει τόσο «διαχειρίσιμη», που να μην επηρεάζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη δήλωσή του ο Φάουτσι είχε χαρακτηρίσει «κλειδί» την αναμνηστική δόση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ