- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Άντονι Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν με την Covid-19.
Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε για τον κορωνοϊό, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Covid-19 είναι πολύ πιθανό να μην εξαφανιστεί. Ο κορυφαίος Αμερικάνος επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να «ζήσει με αυτό».
«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» εκτίμησε ο Φάουτσι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, o επιδημιολόγος μίλησε για άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, η οποία εξαφανίστηκε τελικά μετά από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού».
Αναφορικά με το 5ο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ τόνισε ότι «το τι θα συμβεί βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες». Όπως είπε, είναι «απαράδεκτο» να υπάρχουν 80.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθημερινά, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να πέσει στις 10.000 ημερησίως.
Καταλήγοντας, ο Φάουτσι τόνισε ότι μπορεί ο κορωνοϊός να μην εξαφανιστεί, ωστόσο η πανδημία Covid-19 δεν αποκλείεται να γίνει τόσο «διαχειρίσιμη», που να μην επηρεάζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη δήλωσή του ο Φάουτσι είχε χαρακτηρίσει «κλειδί» την αναμνηστική δόση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.