Κοσμος

Φάουτσι: Αναμνηστική δόση, το «κλειδί» στην πανδημία κορωνοϊού

Μπορεί να ωθήσει την Covid-19 σε ενδημικό επίπεδο μέσα στο 2022 στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντονι Φάουτσι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Άντονι Φάουτσι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Αισιόδοξος ο Φάουτσι για την πανδημία κορωνοϊού στις ΗΠΑ το 2022, αρκεί να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση από εμβόλια σε μαζική κλίμακα.

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ότι είναι εφικτό η Covid-19 να μειωθεί το επόμενο έτος σε μια ενδημική ασθένεια από την τρέχουσα μεγάλη κρίση υγείας, αν η χώρα αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση εμβολίου (αναμνηστική) είναι ζωτικής σημασίας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters Total Health, το οποίο διεξάγεται από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου.

«Για μένα, αν θέλετε να γίνετε ενδημική, πρέπει να ρίξετε τα επίπεδα μολύνσεων τόσο χαμηλά ώστε αυτά να μην έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, στη ζωή σας, στην οικονομία σας», είπε ο ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος. «Άνθρωποι θα εξακολουθούν να μολύνονται. Άνθρωποι ενδέχεται να συνεχίσουν να νοσηλεύονται, αλλά το επίπεδο θα είναι τόσο χαμηλό που δεν θα το σκεφτόμαστε συνέχεια και δεν επηρεάζει όσα κάνουμε» σημείωσε ακόμη ο Άντονι Φάουτσι. «Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είπε, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί και να λάβει αναμνηστικές δόσεις» πρόσθεσε.

Αν οι ΗΠΑ καταστήσουν διαθέσιμα σε όλους εμβόλια για αναμνηστικές δόσεις, είναι πιθανό η χώρα να θέσει σε έλεγχο τον ιό μέχρι την άνοιξη του 2022, σημείωσε επίσης ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων στις ΗΠΑ.

«Δείτε τι κάνουν τώρα άλλες χώρες σχετικά με την υιοθέτηση μιας εκστρατείας αναμνηστικών δόσεων ουσιαστικά για όλους. Νομίζω ότι αν το κάνουμε αυτό, και το κάνουμε με ζήλο, πιστεύω ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε θέσει έναν πολύ καλό έλεγχο στην πανδημία κορωνοϊού» κατέληξε ο Άντονι Φάουτσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ