Κοσμος

Υπ. Υγείας Ν. Αφρικής: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι με Όμικρον

Μόνο το 7% της Ηπείρου είναι εμβολιασμένο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Άνθρωποι με μάσκες © Eurokinissi

O Yπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής υποστήριξε ότι 3 στους 4 ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι

Ο Υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη νέα μετάλλαξη που εμφανίστηκε στη χώρα του ότι οι πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσον αφορά τα εμβόλια μπορούμε να πούμε από το μικρό δείγμα που έχουμε μέχρι στιγμής ότι οι περισσότεροι ασθενείς με Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη ότι τα εμβόλια δεν παρέχουν προστασία» είπε ο Υπουργός Υγείας. 

Department of Health briefs media on the new Covid-19 variant: 26 November 2021

 

Αφρική: Μόνο το 7% της Ηπείρου έχει εμβολιαστεί

Με φόντο τα παραπάνω αρκεί να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά στην ήπειρο έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 7% του συνολικού πληθυσμού, γεγονός που δείχνει γιατί η Αφρική μπορεί να είναι «εργαστήριο» μεταλλάξεων. Για του λόγου το αληθές, το χαμηλότερο ανάμεσά τους καταγράφεται στην Ναμίμπια, με 11,5% πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το υψηλότερο στο Λεσότο, με 26,5%. Όσο για τη Μποτσουάνα, το δικό της ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι επισήμως 19,5%. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ποσοστά που προκαλούν τρόμο. Όπως το 0,42% του Τσαντ, το περίπου 1% της Υεμένης, της Αιθιοπίας, του Νότιου Σουδάν και του Μάλι, το 2% του Καμερούν, του Κογκό και της Ουγκάντα, το γύρω στο 3% του Τζιμπουτί, του Μπενίν, της Σομαλίας, του Μαλάουι, της Γκάνα και της Σιέρα Λεόνε. 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ