Κοσμος

Βρετανία: Παρατήρηση σε βουλευτή που θήλαζε το μωρό της

Στο μέλος των Εργατικών Στέλα Κρείζι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρείζι
H Βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρείζι © Sky News

Μια βουλευτής στη Βρετανία δέχτηκε σύσταση επειδή εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων μαζί με τον τριών μηνών γιό της, τον οποίο θηλάζει.

Μια βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία η οποία αποφάσισε να πάει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου με τον 3 μηνών γιο της δέχθηκε όπως κατήγγειλε η ίδια παρατηρήσεις. Ως εκ τούτου, η Στέλλα Κρείζι υποστηρίζει ότι στο σύστημα της χώρας «δεν μπορεί να συνδυάσει η πολιτική και η μητρότητα» 

Η βουλευτής των Εργατικών είπε στο BBC ότι στο παρελθόν είχε βρεθεί στο κοινοβούλιο με την κόρη της και δεν της είχε γίνει κάποια παρατήρηση. Την Τρίτη, αποφάσισε να πάρει στη συνεδρίαση των 3 μηνών μωρό της που ακόμα θηλάζει, αλλά έλαβε ένα email από την πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Έλενορ Λενγκ η οποία την ενημέρωνε πως οι «κανόνες λειτουργίας και ευγένειας» έχουν αλλάξει και τα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Για την ιστορία, οι «κανόνες λειτουργίας και ευγένειας» άλλαξαν τον Σεπτέμβριο. Ενώ οι βουλευτές δικαιούνται άδεια μητρότητας μετ' αποδοχών για έξι μήνες και ψήφο με πληρεξούσιο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Επιπλέον οι βουλευτές υποχρεούνται να είναι παρόντες στο Ουεστμίνστερ προκειμένου να εκπροσωπούν, για παράδειγμα, τις θέσεις των εκλογέων τους στη Βουλή.

Η πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον φέρεται ότι είναι η πρώτη βουλευτής που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων έχοντας το μωρό της σε μάρσιππο, το 2018.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ