- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την πώληση όπλων στην Τουρκία
Η τηλεφωνική επικοινωνία με Δένδια - Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές
Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για εξηγήσεις μετά τη συμφωνία Σάντσεθ με Ερντογάν για την πώληση όπλων στην Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας αναμένεται στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Η αμυντική συνεργασία Ερντογάν με την Ισπανία και τα πολεμικά πλοία που θα αγοράσει η Τουρκία προκάλεσαν αντιδράσεις στην Αθήνα.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να αγοράσει ένα δεύτερο «μίνι» αεροπλανοφόρο και ένα υποβρύχιο.
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ αναμένεται στην Αθήνα για εξηγήσεις. Όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (J.M.Albares).
Κατά τη συνομιλία αυτή, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν, ενώ ο Ισπανός ομόλογός του έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. «Η πρότασή του έγινε δεκτή», σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αμυντική συμφωνία της Ισπανίας με την εξαγωγή οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, η Ελλάδα απάντησε με παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει δώσει επανειλημμένα έμφαση στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία. Το ζήτημα αυτό, μάλιστα, είχε τεθεί μετ' επιτάσεως από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Οκτώβριο του 2020.
Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν.
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) November 19, 2021
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή (2/2)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.