Κοσμος

Αυστρία: Επιτροπή «διαλέγει» ασθενείς που θα μπουν σε ΜΕΘ

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία του Σάλτσμπουργκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Αυστρία, στην πόλη Σάλτσμπουργκ, ειδική επιτροπή «διαλέγει» ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Στην Αυστρία, στην πόλη Σάλτσμπουργκ, ειδική επιτροπή «διαλέγει» ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/ZOLTAN BALOGH

Στο Σάλτσμπουργκ, στην Αυστρία, σχηματίζεται επιτροπή που θα «διαλέγει» ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα μπαίνουν σε ΜΕΘ για νοσηλεία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία χαρακτηρίζεται οριακή, λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος από τα κρούσματα κορωνοϊού. Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 τα δημόσια νοσοκομεία του κρατιδίου ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν ομάδα «διαλογής» ασθενών που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Και αυτό, επειδή πολύ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την περίθαλψη όλων των ασθενών σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Σάλτσμπουργκ Βίνφριντ Χασλάουερ και ως μέτρα ανακούφισης του συστήματος ανακοίνωσε ότι κάποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται σε κέντρα αποκατάστασης. Ζήτησε δε από τους πολίτες να σπεύσουν για την ενισχυτική δόση του εμβολίου, επιτρέποντας τη χορήγησή της ήδη τέσσερις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό (αντί γα έξι που είναι σήμερα).

Στη δίνη του κορωνοϊού το Σάλτσμπουργκ - «Διαλέγουν» ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ

Το Σάλτσμπουργκ, με περισσότερα από 1.500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, έχει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη συγκέντρωση νέων κρουσμάτων στην Αυστρία.

Ακολουθεί η Άνω Αυστρία με 1.400, με αποτέλεσμα οι γιατροί Εντατικής Θεραπείας να ζητούν γενικό lockdown για όλους τους πολίτες σε αυτές τις δύο περιοχές, καθώς «η κατάσταση είναι πάρα πολύ τεταμένη».

Η είδηση για την επιτροπή που «διαλέγει» ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Σάλτσμπουργκ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Υπενθυμίζεται ότι και επίσημα σε lockdown βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία σε μια προσπάθεια να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ