Κοσμος

Kαι επίσημα σε lockdown οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία

«Ελεύθεροι» μόνο για δουλειά και σούπερ μάρκετ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστρία: Σε ισχύ από τη Δευτέρα lockdown για τους ανεμβολίαστους
Lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία © ΕPA Pool

Αυστρία: Σε lockdown μπαίνουν από τη Δευτέρα όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Η Αυστρία θέτει σε λοκντάουν από αύριο εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφονται σε επίπεδα-ρεκόρ, όπως δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Όπως σημειώνει το Euronews, τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αυστρία για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού πιθανόν θα παραμείνουν σε ισχύ και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κι ενώ η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.  

Ο υπουργός Υγείας, Βόλφγκανγκ Μυκστάιν, ανακοίνωσε επιπλέον ότι έδωσε εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 11.640 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχουν καταλήξει στην χώρα των 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η υπό την ηγεσία των συντηρητικών κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστιατόρια, θέατρα, τελεφερίκ σε χιονοδρομικά κέντρα και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, όπως τα κομμωτήρια.

«Ένα lockdown για τους μη εμβολιασμένους σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει (είδη πρώτης ανάγκης), να κάνει γυμναστική - δηλαδή ακριβώς αυτό που έπρεπε να υποστούμε όλοι το 2020», είπε ο καγκελάριος, αναφερόμενος στα τρία πανεθνικά lockdown που επιβλήθηκαν πέρυσι.

Η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων στην Αυστρία σημειώνεται σε μια περίοδο που τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ήπειρο, αντιμετωπίζουν μερικούς από τους υψηλότερους κατά κεφαλήν ημερήσιους αριθμούς θανάτων στον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ