- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιμετώπιση του ζητήματος της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησαν Ελλάδα και Κύπρος σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το έγγραφο επιλογών της ΕΕ με κυρώσεις ως απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Αυτό δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
«Συζητήσαμε για τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας που επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια», είπε ο Μπορέλ - μία ενέργεια η οποία αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Ζ. Μπορέλ τόνισε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν και πάλι την «ισχυρή αλληλεγγύη» τους στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα μετουσιωθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Όπως εξήγησε ο Μπορέλ, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία, βάσει της οποίας θα παρουσιαστεί ένα έγγραφο επιλογών στους πρέσβεις στο COREPER, ώστε να ετοιμαστεί το έδαφος για το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. «Το έγγραφο επιλογών για την απάντηση στις τουρκικές ενέργειες θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Σχεδόν 2.700 γαλλικά σχολεία έκλεισαν ή τροποποίησαν το πρόγραμμά τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Ο νέος επικεφαλής του κόμματος αναμένεται να έχει οριστεί πριν τον Σεπτέμβριο
«Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται από κρίση σε κρίση», δήλωσε ο ηγέτης του Reform UK
Οι αρχές εντόπισαν 2,7 τόνους ναρκωτικών αξίας 500 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση στο Σίδνεϊ
Θερμοκρασίες έως 43°C - Κλειστά σχολεία και προειδοποιήσεις για ευάλωτους πολίτες
Μελέτες συνδέουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – και να γιατί
Περισσότεροι από 100 εργατικοί βουλευτές ζητούν πλέον την παραίτησή του
Ρωσικά drones έπεσαν πάνω σε κατοικίες
Το βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Η Μπεγκόνια Γκόμεθ έλαβε εντολή να παραδώσει το διαβατήριό της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.