Κοσμος

Μπουρλά: «Εγκληματίες» όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια

Σε ομιλία του στο think tank «Αtlantic Council»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Aλμπέρτ Μπουρλά
O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Aλμπέρτ Μπουρλά © EPA Pool

«Εγκληματίες», που ευθύνονται για τις απώλειες «εκατομμυρίων ζωών» χαρακτήρισε ο Άλμπερτ Μπουρλά όσους παραπληροφορούν για τα εμβόλια για την Covid-19.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή» ομάδα ανθρώπων που σκοπίμως διαδίδουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια παραπλανώντας εκείνους που είναι ήδη διστακτικοί να τα κάνουν.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Δεν είναι απλώς κακοί άνθρωποι. Είναι εγκληματίες γιατί ευθύνονται στην κυριολεξία για τις απώλειες εκατομμυρίων ζωών», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Atlantic Council. 

 

 

Ο Μπουρλά προέβη στο σχόλιο αυτό την ώρα που εκατομμύρια επιλέξιμοι για το εμβόλιο Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη προσέλθει να το κάνουν και σύμφωνα με ειδικούς της δημόσιας υγείας η παραπληροφόρηση παίζει σε αυτό πιθανότατα μεγάλο ρόλο.

Σύμφωνα με έρευνα του Kaiser Family Foundation που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα , πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων Αμερικανών είτε πιστεύουν είτε δεν είναι σίγουροι για τουλάχιστον έναν από οκτώ ψευδείς ισχυρισμούς για την Covid-10 ή για τα εμβόλια και μεταξύ εκείνων που είναι πρόθυμοι να δώσουν βάση σε τέτοια fake news περιλαμβάνονται ανεμβολίαστοι και Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι. Οι συνηθέστεροι ψευδείς ισχυρισμοί για τα εμβόλια για την Covid-19 είναι ότι περιέχουν μικροτσίπ, προκαλούν στειρότητα και μπορούν να αλλάξουν το DNA των ληπτών, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Μπουρλά τόνισε ότι η ζωή μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα όταν κάνουν το εμβόλιο πολλοί από τους ανεμβολίαστους. «Το μόνο πράγμα που στέκεται εμπόδιο μεταξύ του νέου και του νυν τρόπου ζωής είναι, ειλικρινά, η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων», είπε.

Mε πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ