- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρωτοπόροι στην αξιοποίηση των ΑΠΕ
Επαναβεβαίωσε την δέσμευση της χώρας στον ευρωπαϊκό στόχο της μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ικανοποιημένος για την εισαγωγή του κλιματικού νόμου στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
«Διαπιστώνουμε αναταράξεις στην αγορά του φυσικού αερίου ελέω της ενεργειακής κρίσης. Στην Ελλάδα έχουμε ήδη λάβει μέτρα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά. Το τελευταίο πράγμα, που θέλουμε είναι να απογοητευτούν οι πολίτες από τις πολιτικές καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, δεν πρέπει εν τέλει οι πολίτες να επιβαρυνθούν με το κόστος της πράσινης μετάβασης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη, που παρεχώρησε στο Bloomberg από τη Γλασκόβη και τις εργασίες της COP26 σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες αναταράξεις στην αγορά ενέργειας δεν θα έπρεπε να δυσχεράνουν την επιχείρηση μετάβασης σε μία «πράσινη» οικονομία.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την εισαγωγή του κλιματικού νόμου στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επαναβεβαίωσε την δέσμευση της χώρας στον ευρωπαϊκό στόχο της μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030, αλλά και στον αντίστοιχο μιας οικονομίας περιβαλλοντικά ουδέτερης έως το 2050. Επανέλαβε πως σε εθνικό επίπεδο έχουμε δεσμευτεί για πλήρη απολιγνιτοποίηση το αργότερο έως το 2028, «ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να το επιτύχουμε έως το 2025», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για έναν «εμπροσθοβαρή στόχο» για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Τόνισε, επίσης, πως η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί πρωτοπόρα σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των ΑΠΕ σε ολόκληρη τη Μεσόγειο κάνοντας ειδική αναφορά στα εξωχώρια αιολικά πάρκα. Αναγνώρισε, πάντως, το φυσικό αέριο ως το μεταβατικό καύσιμο καθ’ οδόν προς την υιοθέτηση καθαρότερων μορφών ενέργειας.
Τέλος και ερωτηθείς για το πως η χώρα μας αντιμετωπίζει τις ολοένα και συχνότερες φυσικές καταστροφές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κύρια προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, για αυτό και συστήσαμε αυτοτελές Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο προσπαθούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
«Μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ η Ισλαμική Δημοκρατία θα βρεθεί "στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας"» δηλώνει
Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η επόμενη μέρα στην Τεχεράνη μετά τον θάνατο του
Σκηνές πανικού μετά τα χτυπήματα από ΗΠΑ και Ισραήλ
Με ένα σύντομο προετοιμασμένο μήνυμα
Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων 50 ετών στη Μέση Ανατολή
Ο Αγιατολάχ που κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή και όρισε τον αντιδυτικό άξονα
Ακόμα δεν υπάρχει καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Tο γαλακτικό οξύ αντιδρά με το ασβέστιο των τοίχων
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιρανική πλευρά ή από ανεξάρτητο μέσο
Σε αντίθεση με παλαιότερες εικόνες του, όπου το έντονο φλας δημιουργούσε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση
Το στενό βρίσκεται μεταξύ του Ομάν και του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.