Κοσμος

Citigroup: Εμβόλιο ή απόλυση για τους υπαλλήλους της

Συμμορφώνεται με το διάταγμα Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citigroup προς τους υπαλλήλους της: Εμβόλιο ή απόλυση
Το logo της Citigroup ©EPA Pool

Η Citigroup όπως και άλλες αμερικανικές τράπεζες απαιτούν από τους υπάλληλους να εμβολιαστούν.

Η Αμερικανική τράπεζα Citigroup έστειλε μήνυμα στους υπαλλήλους της ότι αν θέλουν να κρατήσουν τις δουλειές τους, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν

Σε post της στο LinkedIn, η  επικεφαλής ανθρωπίνου δυναμικού της τράπεζας, Sara Wechter, επικαλέστηκε εν μέρει την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να κάνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για τους προμηθευτές του ομοσπονδιακού κράτους, λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί «μεγάλο και σημαντικό πελάτη» της Citigroup.

«Έχουμε μία υποχρέωση να συμμορφωθούμε με το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος», σημείωσε. Το σχετικό διάταγμα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους των προμηθευτών του αμερικανικού κράτους, χωρίς να δίνει το «παραθυράκι» των τακτικών τεστ. Η κυβέρνηση έχει δώσει διορία έως τις 8 Δεκεμβρίου στις εταιρείες-προμηθευτές της για να συμμορφωθούν.

Η Citi ζητά από τους υπαλλήλους της να καταθέσουν το αποδεικτικό του εμβολιασμού τους έως τις 8 Δεκεμβρίου, προσφέροντας μάλιστα και 200 δολάρια σε όποιον το κάνει.

Όσοι δεν έχουν καταθέσει το πιστοποιητικό έως τις 14 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με απόλυση, αν και η τράπεζα δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν πριν να απολυθούν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ