Κοσμος

To «Aντίο» του Mπαράκ Ομπάμα για την αποχώρηση της Ανγκέλα Μέρκελ

Τι είπε ο Σαρλ Μισέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα στην Ανγκέλα Μέρκελ
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Ανγκέλα Μέρκελ © EPA Pool

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Eίχα το προνόμιο να βασίζομαι στη συνεργασία σου για να ξεπεράσουμε κρίσεις που αντιμετώπισαν οι λαοί μας», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποχωρεί μετά από 16 χρόνια στην εξουσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι αναλυτές στο Βερολίνο εκτιμούν ότι στην επόμενη συνάντηση των 27 , η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από τον Ολαφ Σολτς.

«Εκ μέρους των Αμερικανών, των ομοτίμων ηγετών, της Μισέλ και των κορών μου, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη φιλία σου, την ηγεσία σου και πάνω από όλα για την αφοσίωσή σου στις οικουμενικές αξίες, τις οποίες εναγκάλισες από μικρό κορίτσι στην Ανατολική Γερμανία. Σου αποτίω και εγώ φόρο τιμής μαζί με φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο. Eίναι ενδεικτικό του χαρακτήρα σου ότι προτιμάς να εργάζεσαι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρά να είσαι εσύ στο επίκεντρο, όπως συμβαίνει τώρα. Ήμουν περήφανος που σε τίμησα με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για την αφοσίωσή σου στη συμμαχία ΗΠΑ, Γερμανίας, Ευρώπης και το τι μπορεί αυτή να σημαίνει για τον κόσμο», συνέχισε ο Ομπάμα.

Το μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.

Μισέλ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χωρίς τη Μέρκελ είναι σαν «το Παρίσι χωρίς τον Πύργο του Άιφελ»

Χαρακτηρίζοντας τη Μέρκελ «μνημείο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε με νοσταλγία στο πρόσωπό της.

Η Μέρκελ, είπε, ήρθε να καθορίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μια συνεδρίαση του Συμβουλίου χωρίς αυτήν «είναι σαν τη Ρώμη χωρίς το Βατικανό ή το Παρίσι χωρίς τον Πύργο του Άιφελ», είπε χαρακτηριστικά.

Πράγματι, η Μέρκελ έχει συμμετάσχει σε 107 Συνόδους Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της 16χρονης θητείας της στη Γερμανία.

«Η σοφία σας θα λείψει, ειδικά στους περίπλοκους καιρούς», είπε επίσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ