Κοσμος

Άλεκ Μπάλντουιν: Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκηνοθέτης που πυροβόλησε

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλεκ Μπάλντουιν: Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο σκηνοθέτης της ταινίας «Rust», Τζόελ Σόουζα που πυροβόλησε κατά λάθος.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο σκηνοθέτης της ταινίας «Rust», που δέχθηκε θραύσματα από σφαίρες στα γυρίσματα της ταινίας του όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε εκείνον και την Χαλίνα Χάστινς κατά λάθος.

Ο Τζόελ Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent, όπου λαμβάνει επείγουσα ιατρική φροντίδα, όπως δήλωσε το γραφείο του σερίφη. 

Από την πλευρά της, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions LLC, δήλωσε ότι «όλο το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Halyna. Διακόψαμε την παραγωγή της ταινίας επ' αόριστον και συνεργαζόμαστε πλήρως για την έρευνα με την αστυνομία της Σάντα Φε. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλους όσους συνδέονται με την ταινία, καθώς εργαζόμαστε για την επεξεργασία αυτού του τρομερού συμβάντος».

Ο Τζον Λίντλεϊ, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφιστών, τόνισε πως «πληροφορηθήκαμε τα τραγικά νέα σήμερα το απόγευμα, ότι ένα από τα μέλη μας, η Χαλίνα Χάτσινς, η διευθύντρια φωτογραφίας σε μια παραγωγή που ονομάζεται "Rust" στο Νέο Μεξικό, πέθανε από τραύματα που υπέστη στα γυρίσματα», και πρόσθεσε:

«Οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς αυτή τη στιγμή, αλλά ελέγχουμε για να μάθουμε περισσότερα και στηρίζουμε τη διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για αυτό το τραγικό συμβάν. Αυτή είναι μια τρομερή απώλεια και θρηνούμε για τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς μας».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν όταν ο Μπάλντουιν γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust» όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το TMZ, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα ή κάποιο θραύσμα της (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα) χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας Τζόελ Σόουζα.

Το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα στο Bonanza Creek Ranch το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. 

Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το όπλο που κρατούσε ο Αμερικανός ηθοποιός είχε άσφαιρα ή αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες, ή ακόμη αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Στο σημείο έσπευσαν και οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό χωρίς να έχουν απαγγείλει ακόμα κατηγορίες ούτε να έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Άλεκ Μπάλντουιν: Ποια ήταν η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος

Η Χαλίνα Χάτσινς, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος ο Άλεκ Μπάλντουιν, ήταν μία από τις πιο αναγνωρισμένες διευθύντριες φωτογραφίας στο Χόλιγουντ. Καταγόταν από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης «Archenemy» του 2020, σε σκηνοθεσία του Άνταμ Ιτζίπτ Μόρτιμερ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ