Τον Φεβρουάριο θα δικαστεί ο ηθοποιός Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών.
Τον Φεβρουάριο του 2022 αναμένεται να δικαστεί ο Αμερικανός ηθοποιός Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης τριών γυναικών. Οι υποθέσεις αυτές ήρθαν στο φως χάρη στο κίνημα #MeToo που συγκλόνισε τη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ.
Ο σταρ της ταινίας «Τζέρι Μαγκουάιρ» και βραβευμένος με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου το 1997, επρόκειτο αρχικά να δικαστεί τον Απρίλιο του 2020 όμως η δίκη αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω της πανδημίας.
Ο δικαστής της Νέας Υόρκης Κέρτις Φάρμπερ όρισε τελικά τη δίκη για την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο συνήγορος του ηθοποιού, Πίτερ Τουμπέκις.
Από το 2019 περίπου 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον 53χρονο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ για σεξουαλική παρενόχληση. Σε βάρος του εκκρεμεί και μια αγωγή στα αστικά δικαστήρια από μια γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την βίασε σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν το 2013.
Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ: Οι τρεις κατηγορίες και η απάντησή του
Η δίκη του Φεβρουαρίου αφορά τρεις περιπτώσεις θωπείας γυναικών παρά τη θέλησή τους: η πρώτη έγινε σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2018, η δεύτερη τον επόμενο μήνα σε ένα νάιτ-κλαμπ και η τρίτη σε ένα μπαρ τον Ιούνιο του 2019.
Ο ηθοποιός απορρίπτει όλες τις κατηγορίες. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.
Ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ είναι ένας από τους πολλούς σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής βιομηχανίας που καταγγέλθηκαν στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, ιδίως μετά την πτώση του «βασιλιά» παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών. Τον Σεπτέμβριο ο τραγουδιστής Ρ. Κέλι κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Μπρούκλιν για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών γυναικών, ορισμένες εκ των οποίων ήταν ανήλικες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.