Κοσμος

Άγκνες Τιρόπ: Συνελήφθη ο σύζυγός της για τη δολοφονία της

Οι πρώτες εικόνες του δράστη από το τμήμα όπου κρατείται

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο σύζυγος της Άγκνες Τιρόπ συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κένυα, καθώς φέρεται να δολοφόνησε την Ολυμπιονίκη του Τόκιο.

Στα χέρια της αστυνομίας στην Κένυα βρίσκεται ο σύζυγος της Άγκνες Τιρόπ, ο οποίος δολοφόνησε την Ολυμπιονίκη του Τόκιο και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10.000 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Ρότιτς κρατείται σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μομπάσα, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Άγκνες Τιρόπ βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη Ίτεν, στο δυτικό τμήμα της Κένυας. Έφερε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά. Ο σύζυγός της συνελήφθη την ώρα που επιχείρησε να πάει «σε μια γειτονική χώρα για να αποφύγει τη δικαιοσύνη», όπως επισημαίνεται σε ενημέρωση της αστυνομίας. «Είχε βάλει το όχημα διαφυγής του μέσα σε φορτηγό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης» προστίθεται.

Σύμφωνα με το Associated Press, προηγήθηκε καταδίωξη, με το όχημα που οδηγούσε ο σύζυγος της Τιρόπ να συγκρούεται με διερχόμενο αυτοκίνητο. Στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ολυμπιονίκη του Τόκιο. Μαζί με τον Ρότιτς συνελήφθη και ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν στο όχημα. Από την πρώτη στιγμή ήταν ο βασικός ύποπτος. Μεταξύ άλλων είχε κάνει ένα τηλεφώνημα στην οικογένειά του, παραδεχόμενος ότι «έκανα κάτι τρομερό».

Η Τιρόπ ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Κένυας στις μεγάλες αποστάσεις, έχοντας σημειώσει και τις πρώτες της σημαντικές επιτυχίες. Κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μ. γυναικών στον Στίβο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 είχε τερματίσει τέταρτη στο αγώνισμα των 5.000 μ. Είχε κατακτήσει, επίσης, το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μ. στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχa (Κατάρ). 

H Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ είχε στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου στον ανώμαλο δρόμο το 2015. Η είδηση για τη δολοφονία της προκάλεσε θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Δείτε τον αγώνα στη Γερμανία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου η Agnes Tirop σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα.

Στο κρατητήριο ο σύζυγος της Τιρόπ - Οι πρώτες εικόνες μετά τη σύλληψη

Ο σύζυγος της Τιρόπ εμφανίζεται με χειροπέδες στα χέρια και μάσκα για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο. Βρίσκεται μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται για τη δολοφονία της πρωταθλήτριας από την Κένυα.

Νεκρή η Άγκνες Τιρόπ - Τι είχε ανακοινώσει για τη δολοφονία της η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας

«Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας επιθυμεί διακαώς να μάθει τα πάντα για το θάνατο της Αγκνιές Τιρόπ, της χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στα 10.000 μ.

» Η Τιρόπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν, καθώς φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγο της. Δουλεύουμε ακόμα πάνω στην υπόθεση προκειμένου να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για το θάνατό της. Η Κένυα έχασε ένα "κόσμημα", το οποίο ήταν από τους πιο ανερχόμενους αθλητές στον κόσμο, με βάση τις εμφανίσεις που η ίδια πραγματοποιούσε στα στάδια» τόνιζε στην ανακοίνωση για τη δολοφονία της Κενυάτισσας αθλήτριας.

«Μόλις τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10.000 μ. στον αγώνα της Γερμανίας, με επίδοση 30:01. Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια στην Ισπανία, με χρόνο 30:02.

» Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Τιρόπ περιλαμβάνει επίσης τον εγχώριο τίτλο του 2015, όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε η δεύτερη νεότερη κάτοχος μεταλλίου σε αυτό το επίπεδο.

» Έχει κερδίσει επίσης το Africa Cross Country Championship το 2014 στην Καμπάλα της Ουγκάντα, και τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία των Νέων, το 2013 στο Μπιόντκγς της Πολωνίας. Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» κατέληγε η ανακοίνωση για την Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, την Ολυμπιονίκη του Τόκιο που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος έχει συλληφθεί πλέον από τις αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις