Κοσμος

Τιρόπ: Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της

Έφερε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά - Τι ανακοίνωσε η ομοσπονδία στίβου της Κένυας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Agnes Jebet Tirop κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000 μ. - Δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της
Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Agnes Jebet Tirop κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000 μ. - Δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της © EPA/DIEGO AZUBEL

Νεκρή η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, η οποία δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον σύζυγό της. Το πτώμα της εντοπίστηκε σε διαμέρισμα.

Τραγικό θάνατο βρήκε η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ (Agnes Jebet Tirop). Η αθλήτρια από την Κένυα εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της. Η Τιρόπ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μ. γυναικών στον στίβο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στο αγώνισμα των 5.000 μ.

Όπως έγινε γνωστό, έφερε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά. Δράστης της δολοφονίας είναι ο σύζυγός της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την τραγική είδηση, που κάνει τον γύρο των social media.

H Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος το 2015, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μ. στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχa (Κατάρ).

Τον Σεπτέμβριο η 26χρονη Κενυάτισσα Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα. Δείτε το βίντεο με τον αγώνα και τον τερματισμό της:

W 10km Road Race - Agnes Tirop (Kenya) - 30:01 - Herzogenaurach (Germany) - 2021 - World Record

Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ βρέθηκε νεκρή - Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου της Κένυας 

«Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας επιθυμεί διακαώς να μάθει τα πάντα για το θάνατο της Αγκνιές Τιρόπ, της χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στα 10.000 μ.

» Η Τιρόπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν, καθώς φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγο της. Δουλεύουμε ακόμα πάνω στην υπόθεση προκειμένου να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για το θάνατό της. Η Κένυα έχασε ένα "κόσμημα", το οποίο ήταν από τους πιο ανερχόμενους αθλητές στον κόσμο, με βάση τις εμφανίσεις που η ίδια πραγματοποιούσε στα στάδια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση για τη δολοφονία της Κενυάτισσας αθλήτριας.

«Μόλις τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10.000 μ. στον αγώνα της Γερμανίας, με επίδοση 30:01. Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια στην Ισπανία, με χρόνο 30:02.

» Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Τιρόπ περιλαμβάνει επίσης τον εγχώριο τίτλο του 2015, όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε η δεύτερη νεότερη κάτοχος μεταλλίου σε αυτό το επίπεδο.

Η Άγκνες Τίροπ, η πρωταθλήτρια από την Κένυα, ήταν κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10.000 μ.

» Έχει κερδίσει επίσης το Africa Cross Country Championship το 2014 στην Καμπάλα της Ουγκάντα, και τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία των Νέων, το 2013 στο Μπιόντκγς της Πολωνίας. Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» προστίθεται στην ανακοίνωση για την Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, την Ολυμπιονίκη του Τόκιο που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ