- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτοί είναι οι τρεις φιναλίστ για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2021
Ανάμεσα στους φιναλίστ και ο Alexey Navalny
Ανακοινώθηκαν οι φετινοί υποψήφιοι του βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ύστερα από κοινή ψηφοφορία των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, οι φιναλίστ για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης είναι οι Αφγανές γυναίκες, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny και η πρώην προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Áñez.
Επόμενα βήματα
Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ο πρόεδρος και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) θα επιλέξουν τον τελικό νικητή την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση θα γίνει την ίδια μέρα στην ολομέλεια του ΕΚ στις 16:00 ώρα Κύπρου. Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15 Δεκεμβρίου.
Ιστορικό
Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης απονέμεται σε ετήσια βάση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το βραβείο θεσπίστηκε το 1988 προς τιμήν των ατόμων και οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πήρε το όνομά του από τον Σοβιετικό φυσικό επιστήμονα και πολιτικό αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.
Την προηγούμενη χρονιά, το Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας, η οποία εκπροσωπείται από το Συμβούλιο Συντονισμού, μια πρωτοβουλία θαρραλέων γυναικών και προσωπικοτήτων της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.