Κοσμος

Νέα μέτρα για ενοίκια και στέγαση παίρνει η ισπανική κυβέρνηση

Προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση στην κατοικία, ιδίως των νέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση θα μειώσει στο μισό την επιδότηση των εταιριών ενοικίασης ακινήτων
Μαδρίτη © EPA/Luca Piergiovanni

Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδοτεί στο εξής με 40% τις εταιρείες που ειδικεύονται στην ενοικίαση κατοικιών έναντι των μεμονωμένων ιδιοκτήτων.

Η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει την οικονομική επιδότηση εταιριών που ειδικεύονται στην ενοικίαση ιδιοκτησιών στο 40% το 2022, από 85% σήμερα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Η έκπτωση στον εταιρικό φόρο είχε ευνοήσει στο παρελθόν εταιρίες ενοικίασης ιδιοκτησιών έναντι μεμονωμένων ιδιοκτητών -- που έχουν έκπτωση φόρου 60% για την ενοικίαση των ιδιοκτησιών τους.

Οι εταιρίες θα πρέπει τώρα να νοικιάζουν τουλάχιστον οκτώ ιδιοκτησίες για περίοδο τριών ετών και να διασφαλίσουν ότι το 55% ή περισσότερο του εισοδήματός τους προέρχεται από ενοίκια κατοικιών προκειμένου να δικαιούνται την επιστροφή φόρου.

«Ξέρουμε πως η Ισπανία έχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην κατοικία, όπως αναφέρεται σε κάθε έρευνα και έκθεση για το θέμα», δήλωσε η Μοντέρο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτός ο γενικός προϋπολογισμός θα βοηθήσει όλους τους νεαρούς Ισπανούς να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους για τη ζωή τους».

Η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησε νωρίτερα αυτό τον μήνα σε ένα προσχέδιο νόμου για τη στέγαση που θέτει στο στόχαστρο την έλλειψη προσβάσιμης στέγης, ορίζοντας ως "μεγάλους ιδιοκτήτες" οιαδήποτε οντότητα κατέχει 10 ή περισσότερες ιδιοκτησίες και προχωρεί για να θέσει μια οροφή στις τιμές των ενοικίων σε ζώνες υψηλής ζήτησης.

Ο νόμος για τη στέγαση αποδείχθηκε ένα σημείο τριβής επί μήνες και η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα PSOE και τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο Unidas Podemos ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο ο γενικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ