Γεωργία: Πέντε νεκροί από την κατάρρευση πολυόροφου κτιρίου
Ενδέχεται έως και 15 άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια
Πολυόροφο κτίριο κατέρρευσε στο θέρετρο Μπατούμι της Γεωργίας, παρασέρνοντας στον θάνατο 5 ανθρώπους - Εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση εν μέρει πολυώροφου κτιρίου χθες, Παρασκευή, το πρωί στο θέρετρο Μπατούμι στη Γεωργία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας, αποδίδοντας το δυστύχημα στις εργασίες ανακαίνισης που γινόντουσαν σε ένα διαμέρισμα.
Συγκεκριμένα πέντε όροφοι του κτιρίου αυτού κατέρρευσαν, καταπλακώνοντας πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον δρόμο μπροστά του, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ενδέχεται "έως και 15 άνθρωποι" να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.
Μέχρι στιγμής "τα σωστικά συνεργεία έχουν διασώσει δύο πολίτες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και ανασύρει πέντε πτώματα από τα συντρίμμια", αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η γεωργιανή αστυνομία.
Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε για το δυστύχημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και δύο εργατών που είχαν επιφορτιστεί να κάνουν εργασίες ανακαίνισης, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Υπογραμμίζεται ότι οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες, υπό την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πραγματοποιούσαν εργασίες "παραβιάζοντας σε σοβαρό βαθμό τους κανόνες ασφαλείας, γεγονός το οποίο οδήγησε στην κατάρρευση μιας εισόδου στο κτίριο".
Αξίζει να επισημανθεί ότι τρεις άνδρες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινή 2 ως 10 ετών κάθειρξης.
Εκατοντάδες διασώστες έσπευσαν χθες στο σημείο, ενώ στο Μπατούμι μετέβησαν ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και ο υπουργός Εσωτερικών Βάχτανγκ Γκομελαούρι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.