Κοσμος

Η Tesla πληρώνει τις ρατσιστικές προσβολές 137 εκατ. δολάρια

Σε πρώην υπάλληλο Αφροαμερικανικής καταγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/FC chs

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια καταδίκασε την Tesla στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 136,9 εκατ. δολαρίων, για ρατσιστικές προσβολές που υπέστη πρώην υπάλληλός της.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο San Francisco καταδίκασε την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να πληρώσει 136,9 εκατ. δολάρια σε έναν πρώην υπάλληλό της που εργαζόταν στο εργοστάσιο του Fremont μεταξύ 2015 και 2016. Το συγκεκριμένο άτομο, κατά το περιεχόμενο της αγωγής, έπεσε θύμα ρατσιστικών προσβολών στο εργοστάσιο: «Η προοδευτική εικόνα της Tesla ήταν βιτρίνα που έκρυβε συνεχιζόμενη και ταπεινωτική μεταχείριση των Αφροαμερικανών υπαλλήλων της», διευκρίνιζε στην καταγγελία του o Owen Diaz.

Ο Owen Diaz, που είναι Αφροαμερικανός και χειριζόταν το ασανσέρ του κτιρίου της Tesla, ισχυρίστηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk έκανε τα στραβά μάτια στις ρατσιστικές συμπεριφορές. Όπως είπε, προϊστάμενοί του του έλεγαν: «Ν—–, βιάσου και πάτα το κουμπί» ή «Ν—–, βγάλε αυτές τις μπαταρίες από το ασανσέρ». Άλλοι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν χαρακτηρισμούς για να υποτιμήσουν αυτόν και άλλους μαύρους εργαζόμενους, του είπαν «πήγαινε πίσω στην Αφρική» και άφησαν ρατσιστικό γκράφιτι στις τουαλέτες και ένα ρατσιστικό σχέδιο στο χώρο εργασίας του.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Tesla έχουν υπογράψει συμβόλαια που τους υποχρεώνουν να επιλύουν τυχόν εργασιακές διαφορές μέσω απευθείας συμβιβασμού με την εταιρεία. Ο Diaz ήταν συμβασιούχος, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμευόταν από τέτοιο συμβόλαιο και έτσι μπόρεσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δούλεψε για λιγότερο από έναν χρόνο στην Tesla, πριν να αποχωρήσει, την άνοιξη του 2016.

Ο Diaz εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Musk δεν επικοινώνησε μαζί του. «Ο Elon δεν μου τηλεφώνησε, δεν έστειλε ένα γράμμα, ένα text στο κινητό, ένα μήνυμα από αεροπλάνο στον ουρανό ή δεν έστειλε ένα από αυτά τα διαστημόπλοια για να ζητήσει συγνώμη», είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ