Κοσμος

Βατικανό: Εφαρμόζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τεστ κορωνοϊού

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για το προσωπικό της Αγίας Έδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βατικανό
Βατικανό © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Το Βατικανό αναμένεται να εφαρμόσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τακτικά τεστ κορωνοϊού για το προσωπικό της Αγίας Έδρας.

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τακτικά τεστ κορωνοϊού ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Βατικανό στο προσωπικό της Αγίας Έδρας όπως ανέφερε δημοσίευμα της Washington Post.

Συγκεκριμένα, με βάση το εν λόγω ρεπορτάζ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Βατικανού θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες, που προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Όσοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ COVID-19 θα θεωρούνται ως «άδικα απόντες» και θα στερούνται μισθού.

Να θυμίσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος είχε χαρακτηρίσει λίγο καιρό πριν «περίεργη» τη διαμάχη για τον εμβολιασμό μεταξύ των Χριστιανών, σημειώνοντας ότι «η ανθρωπότητα έχει ιστορικό φιλίας με τα εμβόλια» και πρόσθεσε πως «οι συζητήσεις γύρω από τα διάφορα εμβόλια είχαν δημιουργήσει αβεβαιότητα ή φόβο».

«Ακόμη και στο Κολλέγιο των Καρδινάλων υπάρχουν μερικοί αρνητές εμβολίων, αλλά ένας απ΄ αυτούς, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τον ιό. Αυτές είναι οι ειρωνείες της ζωής», είχε επισημάνει ο Ποντίφικας.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εμβολιαστεί από τον προηγούμενο Ιανουάριο, προτρέποντας μάλιστα τους Καθολικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του τονίζοντας πως είναι «ηθική υποχρέωση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ