Κοσμος

Yπερασπίζεται την ανάγκη για τρίτη δόση στις ΗΠΑ ο Άντονι Φάουτσι

Το διάστημα χορήγησης της ενισχυτικής δόσης θα παραχωρηθούν από τις ΗΠΑ 200 εκατομμύρια δόσεις σε τρίτες χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι © EPA/KEVIN DIETSCH

Ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι τάχθηκε υπέρ της χορήγησης της ενισχυτικής δόσης πάρα τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι η «ύψιστη προτεραιότητα» για τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 εξακολουθεί να είναι ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο πρόγραμμα BBC Radio 4's Today, ο γνωστός επιδημιολόγος είπε ότι ο κόσμος έπρεπε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τις χώρες χαμηλού εισοδήματος, ωστόσο θεωρεί ζήτημα «κεντρικής σημασίας» να γίνουν οι ενισχυτικές δόσεις στις ΗΠΑ. 

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν το πρόγραμμα ενίσχυσης για το οποίο έχετε ακούσει από τώρα έως το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους, [θα χρησιμοποιήσουμε] περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις», είπε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, θα δώσουμε στον υπόλοιπο κόσμο δόσεις 200 μέτρων», πρόσθεσε απαντώντας στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να δοθούν άμεσα δόσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο. 

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα», είπε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος ανέφερε επίσης ότι ο ιός δεν θα εξαλειφθεί εξ ολοκλήρου, «με την έννοια ότι δεν θα απομακρυνθεί εντελώς από τον πλανήτη».

«Αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ελέγξουμε πολύ καλύτερα και ίσως, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και να τον εξαλείψουμε», δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ