Κοσμος

Ερντογάν: Σχεδιάζει συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος στην Τουρκία, δήλωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι δηλώσεις Ερντογάν για το σχεδιαζόμενο τετ α τετ με Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έγιναν στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν ο Τούρκος πρόεδρος πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

«Πρέπει να δούμε τι βήματα πρέπει να κάνουν οι απέναντί μας και αν δούμε ότι δεν τα κάνουν θα προβούμε στις δικές μας ενέργειες. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κάποιος να τη χειρίζεται όπως θέλει» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα.

Στα σχέδια του Τούρκου προέδρου είναι και μια νέα συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα για τους S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να βγει από το πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών F-35.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις